Nibo Stone NL

Het Buitenhuys, Buitenplaats Syon

RijkswijkBuiten
Project details
Opdrachtgever
Aannemer
Materialen
hardsteen
Toepassingen
hardsteen gevelplaten
Uitvoering
2022

Aan de buitenrand van RijswijkBuiten is door Dura Vermeer een stijlvol nieuwbouwproject neergezet. 50 Eengezinswoningen en 16 appartementen werden ontworpen in een karakteristieke bouwstijl met verwijzingen naar een rijk verleden. Nibo Services verzorgde de engineering, levering en montage van de hardsteen gevelplaten van het appartementengebouw “Het Buitenhuys”.

Buitenhuys Syon 1

Rijke historie komt terug in ontwerp

Buitenplaats Syon is gebouwd op een plek met rijke archeologische vondsten. Van 1433 tot 1574 stond op deze plek het belangrijke klooster “Sancta Maria in Monte Sion”. Later werd dit afgebroken en maakte plaats voor een buitenplaats. Rijke stedelingen kwamen hiernaar toe om te ontspannen en te genieten van het leven buiten de stad. Kosten noch moeite werden gespaard om uitdrukking te geven aan de rijkdom van de stedelingen. Met deze bijzondere historie in het achterhoofd ontwierp Carmen Dirkx van Architectenbureau ByCarmen het nieuwbouwproject, met dezelfde grandeur en allure van vroeger.

Buitenhuys Syon 2

Op de plek van het vroegere statige landhuis

De woningen zijn gebouwd met platte daken met schildkap, ramen met roedeverdelingen, koetsdeuren en bijzonder metselwerk. De woningen liggen rondom een park met middenin het statige appartementencomplex “Het Buitenhuys”. Het gebouw refereert naar het oude landhuis dat hier in de 17e eeuw op deze plek stond. Carmen Dirkx heeft veel rekening gehouden met details en heeft zorgvuldig naar de keuze van de materialen gekeken.

Buitenhuys Syon 3

Ruim 1.000 m2 gevelplaten in natuursteen

Dura Vermeer vroeg Nibo Stone om de hardsteen plint van het appartementencomplex voor haar rekening te nemen. Nibo Services verzorgde de engineering, productie, levering en montage van de ruim 1.000m2 geschuurde hardsteen platen en enkele dorpels. Onlangs zijn de 16 appartementen in het appartementengebouw in de 2e fase opgeleverd.

Marco 800 600

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

Maak een afspraak met Marco. Hij komt graag bij u op kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op