Nibo Stone NL

Gestripte villa met een gerecycelde vloer

Helmond
Project details
Opdrachtgever
particulier
Materialen
hardsteen
Toepassingen
vloertegels, trapbekleding
Uitvoering
2016

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje en haar man Joost het tijd om met hun vier opgroeiende kinderen terug naar Nederland te gaan. Het huis in Helmond werd gekocht zonder dat ze een voet over de drempel hadden gezet. De villa werd volledig gestript en de verbouwing werd op afstand vanuit Hong Kong gecoördineerd. Een bijzonder verhaal.

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 2

Creatief en fris ontwerp

Het huis, dat stamt uit eind jaren '70, was een grote blokkendoos waar in de loop der jaren nauwelijks iets aan was veranderd. Het ruime huis bood veel mogelijkheden. Samen met architect Ronald Swinkels van SWKLS Architects uit Eindhoven werden nieuwe plannen gemaakt voor het ontwerp. De eigentijdse benadering waarmee de wensen van de opdrachtgever zijn gerealiseerd hebben het hele karakter evenals de beleving van de woning naar de huidige tijd gehaald. De ruimtes werden zoveel mogelijk bij elkaar betrokken en de speelse niveauverschillen werden benadrukt. De ruimtelijkheid werd onderstreept door de hoge grote ramen en het plafond dat in de ontvangsthal en keuken werd uitgebroken.

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 7

Organic Gris natuursteen vloertegels

Voor de vloer werd gekozen voor de Organic Gris, een bijzondere natuursteen vloer die door Nibo Stone zelf is ontworpen uit rest- en breukstukken die ontstaan in de productie van bijvoorbeeld vensterbanken, dorpels en muurafdekkers. De oppervlakte van de vloer is bewust mat gelaten. De tegel is gezaagd en daarna niet meer bewerkt, zodat de kleur van het materiaal zoveel mogelijk natuurlijk wordt gelaten. Als je de tegel verder zou zoeten of je zou deze behandelen met een kleur verdiepend impregneermiddel, zou de tegel een stuk donkerder worden. In de ruime showroom in Vianen ligt de Organic Gris op een grote beloopbare oppervlakte. Dat is bij deze vloer extra belangrijk, want geen één tegel is hetzelfde.

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 6

Trapbekleding

Vanwege de split levels in de woning, zijn er vier trappen in het huis die allemaal met hetzelfde natuursteen werden bekleed. De treden zijn uit één stuk gemaakt en de schrobrand langs de kanten is heel strak in het stucwerk verwerkt. Dat is niet alleen heel mooi om te zien maar ook heel praktisch tijdens het dweilen.

Lees hier het volledige interview

Marcel 800 600 Nieuw

Meer weten over onze natuurstenen en keramische vloertegels?

Maak een afspraak met Marcel in onze showroom in Venlo of met zijn collega's in onze showroom in Vianen.

Gerelateerde projecten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Gerard van IJzendoorn
Hele goede ervaring, ook in de aftershave sales
★★★★★ ★★★★★
Brauer
We zijn tijdens ons eerste bezoek in de showroom prima geholpen, bij ons tweede bezoek, aankoopbezoek hebben we op basis van een fout advies de verkeerde tegel aangekocht. De met Nibo stone samenwerkende tegelzetter Harald Schuttelaar heeft ons maar ook binnen Nibostone aangegeven dat het gekochte produkt absoluut niet in natte ruimte mag worden gebruikt. Uit eindelijk heeft Tom dit opgepakt en naar tevredenheid afgewikkeld. Hiervoor compliment!