Nibo Stone NL

De Bongerd

Amsterdam
Project details
Aannemer
Materialen
Bianco T
Toepassingen
Raam-en deurlijsten, vensterbanken en huisnummers
Uitvoering
2017
Locatie

De Bongerd is een project dat in Amsterdam-Noord in fases wordt gebouwd over een tijdsbestek van vijf jaar. In de periode tot eind 2020 verrijzen in het moderne tuindorp zo’n 1.300 woningen. Daarvan neemt Hurks er ongeveer 400 voor zijn rekening in opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB).

IMG 3520 kopie

Woningconcept Da Vinci huis

Hurks startte in 2015 met de bouw van 49 duurzame hofwoningen in jaren ’30 stijl volgens het Da Vinci Huis-concept, het innovatieve woningconcept van Hurks. Deze werden in 2016 opgeleverd, gevolgd door 30 Da Vinci Huis-woningen in fase 3A: oplevering 2017. Eveneens in 2017 volgden 42 appartementen en een supermarkt. In het najaar van hetzelfde jaar startte ook de bouw van 113 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen, fase 4a. Het gaat om 81 koop- en 32 huurwoningen in diverse types. Deze woningen werden in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

IMG 3521

Dankzij vaste partners in 65 dagen opgeleverd

Zo’n Da Vinci huis kan al binnen 65 werkbare dagen worden opgeleverd, dankzij de vaste partners, de prefab bouwsystemen en een efficiënt proces, gebaseerd op jarenlange ervaring.

Een van die vaste partners is Nibo Stone, die al tientallen jaren toeleverancier is van natuursteen en composiet afbouwelementen zoals vensterbanken, raam- en deurdorpels en maatwerk aan Hurks.

IMG 3522

De rol van Nibo Stone

Nibo Stone werd door Hurks benaderd voor de levering en montage van de raam- en deurlijsten, de vensterbanken en huisnummers van deze 113 woningen. Deze werden uitgevoerd in Bianco T, een door Nibo Stone zelf geïmporteerde witte composiet met een fijne spikkel. Het materiaal is tevens verkrijgbaar in diverse andere kleuren. Ook de engineering (tekenwerk) en de montage werd door Nibo Services, de service-tak van Nibo Stone verzorgd.

Johan 800 600

Wilt u ook raam- en deurkaders toepassen in uw project?

Bel met Johan om de mogelijkheden te bespreken. Hij legt het u graag uit.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op