Nibo Stone NL
Dorpstienden Ouddorp 1500 900

Centrumplan Dorpstienden

Ouddorp

Voor het project Dorpstienden leverde Nibo Stone diverse afbouwelementen in natuursteen. Het nieuwbouwproject in het Zeeuwse Ouddorp werd eind 2014 opgeleverd en bestaat uit een Albert Heijn winkel van 1.800 m2 met bijbehorende ondergrondse parkeergarage en in het totaal 18 woningen (10 Dorpswoningen en 8 Starterswoningen).

Oud-Hollandse gevels met karakteristieke details

Zowel de nieuwbouwwoningen als de Albert Heijn winkel gaan schuil achter oud-Hollandse gevels. Iedere Dorpswoning heeft haar eigen gevel met karakteristieke details: wit gestuukt of rode baksteen, zwarte of juist rode dakpannen, groene luiken of versieringen aan de windveren.
Bovenop het dak van de Albert Heijn winkel is een intiem en groen binnengebied aangelegd. Sfeervol ingericht met authentieke bestrating en verlichting, mooie boompjes en gezellige zitjes. Dit binnengebied is exclusief toegankelijk voor de bewoners van de Dorpswoningen en Starterswoningen.

Het nieuwbouwplan betrekt Dorpstienden meer bij het winkelhart, zodat dit de uitstraling krijgt van een aantrekkelijk dorpsplein. Het plan is uitgewerkt in BIM (download hier onze BIM-tekeningen). Het is een duurzaam project vanwege de zonneboilers die geplaatst zullen worden.

Natuursteen bouwelementen van Nibo Stone

Nibo Stone leverde aan dit mooie project natuursteen vensterbanken, vlakke en afwaterende afdekkers, diamantkoppen en raamdorpels met bijpassende spekbanden. De vlakke afdekkers zijn hoofdzakelijk toegepast als dakranden en schoorsteenplaten op de topgevels van het project. Alle elementen worden geleverd in het hoogwaardige Nibo Hardsteen blauwgrijs. Deze natuursteensoort is een bewezen duurzaam materiaal. Het zet niet uit en is bestand tegen alle weersomstandigheden. De beschikbare technische gegevens van deze hardsteen wijzen op een evenwaardige en voor sommige fysische parameters zelfs voor een verhoogde fysische weerstand (=duurzaamheid) in vergelijking met de gemiddelde waarde van Belgische of andere blauwe hardsteensoorten.

Johan 800 600

Benieuwd welke afbouwelementen voor uw bouwproject van toepassing kunnen zijn?

Neem contact op met Johan om de mogelijkheden te bespreken.

Ouddorp 004

Toegepaste producten

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Keramisch parket - Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van hout maar heb je geen zin in het periodieke onderhoud van een houten vloer? Kies…
06 juli 2021

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
04 juli 2021

Blog

Nuvola, de nieuwste trend in keramische vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die moet fungeren als rustige basis voor de rest van jouw interieur? Bekijk dan eens onze…
18 mei 2021
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
Goede ervaring. De bestelde tegels zijn conform afspraak op de juiste plek geleverd. Ook het telefoontje na 3 weken om te vragen of alles na wens is gegaan is erg gewaardeerd. Minpuntje was dat in de mail de verkeerde transporteur vermeld was en dat niet 15 minuten voor levering gebeld is.
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
IN eerste instantie waren er voor het leggen van de vloer te weinig tegels berekend en besteld. Nibo stone heeft dit netjes opgelost door tegels na te bestellen van dezelfde serie en een deel van de extra tegels hebben zij voor hun rekening genomen. Voor het ongemak hebben zij gratis een reinigings- en onderhoud-set aangeboden.
★★★★★ ★★★★★
Annette
Tijdens de levering bleken er een paar tegels stuk maar na melding daarvan is het vlot en tot tevredenheid opgelost. Al meerdere complimenten gehad over de mooie vloer!