Volgend project
Nibo Stone

Centrumplan Dorpstienden

Ouddorp

Eind 2014 werd het nieuwbouwproject Dorpstienden in het Zeeuwse Ouddorp opgeleverd. Het project bestaat uit een Albert Heijn winkel van 1.800 m2 met bijbehorende ondergrondse parkeergarage en in het totaal 18 woningen (10 Dorpswoningen en 8 Starterswoningen). Zowel de nieuwbouwwoningen als de Albert Heijn winkel gaan schuil achter oud-Hollandse gevels. Iedere Dorpswoning heeft haar eigen gevel met karakteristieke details: wit gestuukt of rode baksteen, zwarte of juist rode dakpannen, groene luiken of versieringen aan de windveren.

Bovenop het dak van de Albert Heijn winkel is een intiem en groen binnengebied aangelegd. Sfeervol ingericht met authentieke bestrating en verlichting, mooie boompjes en gezellige zitjes. Dit binnengebied is exclusief toegankelijk voor de bewoners van de Dorpswoningen en Starterswoningen.

Het nieuwbouwplan betrekt Dorpstienden meer bij het winkelhart, zodat dit de uitstraling krijgt van een aantrekkelijk dorpsplein. Het plan is uitgewerkt in BIM (download hier onze BIM-tekeningen). Het is een duurzaam project vanwege de zonneboilers die geplaatst zullen worden.

De natuursteen bouwelementen van Nibo Stone

Nibo Stone leverde aan dit mooie project natuursteen vensterbanken, vlakke en afwaterende afdekkers, diamantkoppen en raamdorpels met bijpassende spekbanden. De vlakke afdekkers zijn hoofzakelijk toegepast als dakranden en schoorsteenplaten op de topgevels van het project. Alle elementen worden geleverd in het hoogwaardige Nibo Hardsteen blauwgrijs. Deze natuursteensoort is een bewezen duurzaam materiaal. Het zet niet uit en is bestand tegen alle weersomstandigheden. De beschikbare technische gegevens van deze hardsteen wijzen op een evenwaardige en voor sommige fysische parameters zelfs voor een verhoogde fysische weerstand (=duurzaamheid) in vergelijking met de gemiddelde waarde van Belgische of andere blauwe hardsteensoorten.

Toegepaste producten


Vensterbank
Vensterbanken
B: 175 - 300 mm x D: 20 mm x L: max. 2200 mm
Muurafdek  Ezelsrug
Muurafdekkers
Raamdorpel 30
Raamdorpels & Spekbanden