Nibo Stone NL
Dorpstienden Ouddorp 1500 900

Centrumplan Dorpstienden

Ouddorp

Voor het project Dorpstienden leverde Nibo Stone diverse afbouwelementen in natuursteen. Het nieuwbouwproject in het Zeeuwse Ouddorp werd eind 2014 opgeleverd en bestaat uit een Albert Heijn winkel van 1.800 m2 met bijbehorende ondergrondse parkeergarage en in het totaal 18 woningen (10 Dorpswoningen en 8 Starterswoningen).

Oud-Hollandse gevels met karakteristieke details

Zowel de nieuwbouwwoningen als de Albert Heijn winkel gaan schuil achter oud-Hollandse gevels. Iedere Dorpswoning heeft haar eigen gevel met karakteristieke details: wit gestuukt of rode baksteen, zwarte of juist rode dakpannen, groene luiken of versieringen aan de windveren.
Bovenop het dak van de Albert Heijn winkel is een intiem en groen binnengebied aangelegd. Sfeervol ingericht met authentieke bestrating en verlichting, mooie boompjes en gezellige zitjes. Dit binnengebied is exclusief toegankelijk voor de bewoners van de Dorpswoningen en Starterswoningen.

Het nieuwbouwplan betrekt Dorpstienden meer bij het winkelhart, zodat dit de uitstraling krijgt van een aantrekkelijk dorpsplein. Het plan is uitgewerkt in BIM (download hier onze BIM-tekeningen). Het is een duurzaam project vanwege de zonneboilers die geplaatst zullen worden.

Natuursteen bouwelementen van Nibo Stone

Nibo Stone leverde aan dit mooie project natuursteen vensterbanken, vlakke en afwaterende afdekkers, diamantkoppen en raamdorpels met bijpassende spekbanden. De vlakke afdekkers zijn hoofdzakelijk toegepast als dakranden en schoorsteenplaten op de topgevels van het project. Alle elementen worden geleverd in het hoogwaardige Nibo Hardsteen blauwgrijs. Deze natuursteensoort is een bewezen duurzaam materiaal. Het zet niet uit en is bestand tegen alle weersomstandigheden. De beschikbare technische gegevens van deze hardsteen wijzen op een evenwaardige en voor sommige fysische parameters zelfs voor een verhoogde fysische weerstand (=duurzaamheid) in vergelijking met de gemiddelde waarde van Belgische of andere blauwe hardsteensoorten.

Johan 800 600

Benieuwd welke afbouwelementen voor uw bouwproject van toepassing kunnen zijn?

Neem contact op met Johan om de mogelijkheden te bespreken.

Ouddorp 004

Toegepaste producten

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

La Racholle - bijzondere Bourgondische Dallen

La Racholle is ongetwijfeld het paradepaardje uit onze collectie. Schitterende natuursteen tegels in ingetogen beige en…
18 oktober 2021

Blog

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat…
01 oktober 2021

Blog

Binnenkijker: Volledig gestripte villa met gerecyclede bijzondere vloer

Na vijf jaar in Hong Kong te hebben gewoond, vonden Bregje van Bragt en haar man Joost Smeets het tijd om met hun vier…
02 september 2021
Klantenreviews Feedback Company