Nibo Stone NL

Bataviastad

Lelystad
Project details
Materialen
Nibo hardsteen blauwgrijs
Toepassingen
natuursteen gevelelementen
Uitvoering
2017

Het inmiddels bekende Bataviastad kreeg in 2015 wederom een aanbouw waardoor het al grote winkelaanbod nog groter werd. Ook het aantal vierkante meters publieke ruimte werd verder uitgebreid en aangevuld. Verantwoordelijk voor het tot een goed einde brengen van deze 3e fase in de aanbouw van Bataviastad was Van Wijnen Eibergen.

Nibostone Bataviastad Winkelgevel

Het ontwerp

Het concept en outletcentrum zelf zijn wellicht vrij bekend bij de meeste mensen maar de achterliggende reden voor het ontwerp is minder bekend. Bataviastad is namelijk een imitatie van een oude vestigingsstad uit de V.O.C. tijd. De ligging aan het water draagt bij aan het creëren van de illusie dat u echt aan het winkelen bent in een vestigingsstad. Ook alle gebouwen en pleinen hebben een uitstraling die gebouwen uit die tijd imiteren.

Nibostone Bataviastad Diverse Elementen

De bouw

Nibo Services werd al in een vroeg stadium door Van Wijnen Eibergen gevraagd voor de natuursteen elementen die te vinden zijn in de aanbouw van Bataviastad. Nibo Services kreeg daarna snel de opdracht voor de engineering, het produceren en plaatsen van de verschillende Belgische hardstenen elementen.

Nibostone Bataviastad Sluitstenen

Natuurstenen elementen

Als men goed kijkt valt er ontzettend veel te zien op het gebied van natuursteen in Bataviastad. Nibo Services was binnen de aanbouw verantwoordelijk voor alle Belgische hardstenen elementen. Naast de tientallen meters gevelplint die Nibo Services heeft geleverd en geplaatst, is er ook een grote variëteit aan versieringen en andere esthetische elementen te zien. Vaak simpele elementen met zeer gedetailleerde bewerkingen en versieringen. Gefrijnd, gebouchardeerd en een legio aan andere bewerkingen zijn gebruikt om elk element uniek te maken en zelfs de kleinste elementen op zichzelf te laten staan. Naast de detailleringen en andere fraaie versieringen zijn er ook deur- en raamomkaderingen geplaatst die body geven aan bijvoorbeeld de deuren die een opening bieden in de voor het oog ondoordringbare stadsmuur.

Johan 800 600

Meer weten over ons maatwerk?

Neem contact op met Johan om de mogelijkheden voor jouw bouwproject te bespreken.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op