Nibo Stone NL

Amadeiro

Den Bosch
Project details
Opdrachtgever
Materialen
Belgisch hardsteen, diversen
Toepassingen
natuursteen gevelelementen, gevelplinten, raamkaders, waterslagen en de entree
Uitvoering
2022

Op de plek van de voormalige telefooncentrale van KPN aan de Prins Bernardstraat in Den Bosch ontwikkelt vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter een nieuw stukje binnenstad waar straks gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Nibo stone is gevraagd door Janssen de Jong Bouw Zuid om de diverse natuursteen gevelelementen van zowel het Noordblok als het Zuidblok voor haar rekening te nemen.

Amadeiro 2020 07 10 085929

Met respect voor de historie van de stad

De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige Prins Carnaval van Oetelonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval wordt genoemd. Het nieuwe stukje stad in het Zuidwalkwartier zal bestaan uit een mix van 220 huurappartementen, 3.500 m2 kantoren en een ondergrondse parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met de Bossche hofjesstructuur en de schoonheid van het KPN-gebouw, waarvan twee gebouwvleugels blijven behouden en worden getransformeerd naar een modern en hoogwaardig kantoorgebouw.

Bedaux de brouwer KPN Den Bosch 2629 hoofdafbeelding

Appartementen, kantoren en een ondergrondse parkeergarage

Het project is op te delen in 4 onderdelen: de 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, de renovatie van de oude centrale tot kantoren in het Middenblok, 158 huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage. Bedaux de Brouwer Architecten ontwierp het blok aan de zuidzijde en is tevens coordinerend architect over de overige delen van het plan. De transformatie van het bestaande KPN-kantoor is uitgevoerd door de Twee Snoeken architecten en het Noordblok komt van de hand van Hilberink Bosch Architecten.

Amadeiro 13

Begeleiding tijdens het complete bouwtraject

Nibo Services, de dienstentak van Nibo Stone, is verantwoordelijk voor de engineering en montage van de diverse natuursteen gevelelementen. Nibo Services maakt o.a. de werktekeningen, constructieve berekeningen voor de bevestiging aan de gevel en productielijsten. Onze professionele stellers zorgen voor de vakkundige montage. In het Noordblok zullen de gevelplinten, raamkaders, waterslagen en de entree worden uitgevoerd in blauwgrijze hardsteen uit België. Voor de gevels van het Zuidblok is gekozen voor verschillende natuursteensoorten, vaak met bijpassende raamdorpels en muurafdekkers.

Foto11

Bekende architecten

De betrokken architecten zijn geen onbekenden voor Nibo Stone. Hilberink Bosch architecten koos eerder in het Gasthuiskwartier in Den Bosch, waaronder de Spielgelvilla, ook voor de hardsteen van Nibo Stone. Bedaux de Brouwer architecten paste in het project Stadsplein Forum Reeshof in Tilburg een warmgekleurd sedimentgesteente toe als gevelbekleding en zwarte graniet voor op de vloer.

Project volgen?

Hier kun je de livestream volgen van de bouw die begin maart 2021 is gestart. In 2023 zal het project worden opgeleverd.

Marco 800 600

Interesse voor uw project?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Nibo Stone en Nibo Services u kunnen bieden voor uw project? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Toegepaste producten

Gerelateerde projecten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Dielen
Nibo Stone geeft een goede begeleiding en heeft goed werk geleverd
★★★★★ ★★★★★
F. Meeboer
Prachtige vloer, zeer tevreden, deskundige legger, afspraken allemaal goed nagekomen
★★★★★ ★★★★★
G. Stijsiger
het is uitstekend gegaan .