Nibo Stone NL
46 Woningen Kasteeltuinen Geldrop 5

46 woningen Kasteeltuinen

Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop worden in de achtertuin van het kasteel Geldrop 46 woningen gebouwd. Er zijn 7 types, de helft van de woningen is in basis levensloopbestendig. Het zijn flinke huizen, de gemiddelde woning van het project heeft een inhoud van 743m2, sommige zelfs meer dan 1.000 m3).

In het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het behoud van de kwaliteit van het landschap. De verkaveling is zeer ruim van opzet en zodoende hebben alle woningen een mooie relatie met het landschap.

Eigentijdse vormgeving

Architecten Aan De Maas hebben de woningen eigentijds vormgegeven. De dakvormen, schoorstenen, de laag aangezette goten grote dakvlakken refereren daarentegen aan een landelijke architectuurtaal en ook de naturel houten geveldelen op de begane grond dragen hier aan bij.

Eigen identiteit

Daarnaast is er gekozen voor handgevormde bakstenen met veel kleurnuances verkregen door bijzondere kleisoorten en bakprocessen om het metselwerk levendig te maken. Eigenwijze dakkapellen, bijzondere hoekoplossingen, glazen erkers op tactische posities en verdraaiingen van woningen dragen bij aan de eigen identiteit van de woningen en de wijk.

Vensterbanken in natuursteen en composiet

Het locale bouwbedrijf Houta uit Geldrop is verantwoordelijk voor de bouw van de huizen. Houta heeft Nibo Stone gevraagd de vensterbanken te leveren in marmercomposiet Bianco C , graniet zwart en grijs en een beige marmer. Ook de raamdorpels en raamkaders in hardsteen composiet werden door Nibo Stone geproduceerd en geleverd.

Marco 320 260

Benieuwd welke kleuren vensterbanken wij kunnen leveren?

Marco laat je graag monsters zien van onze verschillende materialen.

Toegepaste producten

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 215 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Pieter De Kruif
Prachtig resultaat en tijdige levering/planning
★★★★★ ★★★★★
Miriam
Goed geholpen,mooie winkel erg overzichtelijk