Nibo Stone
46 Woningen Kasteeltuinen Geldrop 5

46 woningen Kasteeltuinen

Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop worden in de achtertuin van het kasteel Geldrop 46 woningen gebouwd. Er zijn 7 types, de helft van de woningen is in basis levensloopbestendig. Het zijn flinke huizen, de gemiddelde woning van het project heeft een inhoud van 743m2, sommige zelfs meer dan 1.000 m3).

In het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het behoud van de kwaliteit van het landschap. De verkaveling is zeer ruim van opzet en zodoende hebben alle woningen een mooie relatie met het landschap.

Eigentijdse vormgeving

Architecten Aan De Maas hebben de woningen eigentijds vormgegeven. De dakvormen, schoorstenen, de laag aangezette goten grote dakvlakken refereren daarentegen aan een landelijke architectuurtaal en ook de naturel houten geveldelen op de begane grond dragen hier aan bij.

Eigen identiteit

Daarnaast is er gekozen voor handgevormde bakstenen met veel kleurnuances verkregen door bijzondere kleisoorten en bakprocessen om het metselwerk levendig te maken. Eigenwijze dakkapellen, bijzondere hoekoplossingen, glazen erkers op tactische posities en verdraaiingen van woningen dragen bij aan de eigen identiteit van de woningen en de wijk.

Vensterbanken in natuursteen en composiet

Het locale bouwbedrijf Houta uit Geldrop is verantwoordelijk voor de bouw van de huizen. Houta heeft Nibo Stone gevraagd de vensterbanken te leveren in marmercomposiet Bianco C , graniet zwart en grijs en een beige marmer. Ook de raamdorpels en raamkaders in hardsteen composiet werden door Nibo Stone geproduceerd en geleverd.

Marco 320 260

Benieuwd welke kleuren vensterbanken wij kunnen leveren?

Marco laat je graag monsters zien van onze verschillende materialen.

Toegepaste producten

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Natuursteen in landelijke stijl

Een landelijke stijl kenmerkt zich door robuuste en authentieke materialen. Hout, linnen, leer en natuurlijk ook…
20 oktober 2020

Blog

Een tegelvloer in je slaapkamer

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tegels zijn ook voor je slaapkamer een hele slimme oplossing. Het is…
29 september 2020

Blog

Zo kies je de vloer die bij je past

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele…
27 september 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 88 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Een zeer tevreden klant
Zeer klantvriendelijk, mensen met verstand van zaken en liefde voor het vakmanschap / product
★★★★★ ★★★★★
Familie Stevens
Afspraken bij aankoop verliepen prima, maar bij levering waren er wat problemen. Kapotte tegels, vlekken op tegels en plinten die niet zo netjes afgewerkt waren. Nibo Stone heeft daarna alles in werking gezet om de hele partij om te ruilen. Hierdoor hebben we een kleine week oponthoud gehad maar dat werd gecompenseerd met een prachtige bos bloemen. Verder daarna nog telefonisch contact gehad met Marcel , deze heeft het vervelende gevoel wat wij hadden helemaal weg genomen en zo kunnen wij terug kijken op een fijne samenwerking en hebben wij een prachtige vloer liggen!