Nibo Stone NL

Nieuw materiaal! Nibo Graniet nero

De laatste jaren hebben we aardig wat dorpels, vensterbanken, tegels en andere bouwelementen in Nibo Graniet zwart op de Nederlandse markt gebracht. Helaas zijn in de afgelopen jaren de inkoopprijzen enorm toegenomen wegens schaarste van dit basalt in de groeves en toegenomen transportprijzen. Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een gelijkwaardig materiaal met vergelijkbare uitstraling en eigenschappen.

Nibo Graniet nero gezoet

Zwarte grabbo uit Zimbabwe

We hebben dit alternatief gevonden in een zwarte graniet (grabbo) uit Zimbabwe en laten u graag kennis maken met dit materiaal: Nibo Graniet nero. Deze steen heeft een zwarte ondergrond met zeer kleine donkergrijze spikkels. Het materiaal heeft een uniform uiterlijk.

Nibo Graniet nero gezoet en geborsteld eigen foto

Geschikt voor alle gebruik binnen en buiten

Nibo Graniet nero kent een uitstekende slijtvastheid (Amsler: 1,3 mm/1.000m) en is daarom geschikt voor alle gebruik (klasse 5) in zowel individuele woningen als in gebouwen met matig en intensief collectief gebruik. Het materiaal is niet gevoelig voor zuren, dus zeer geschikt voor vensterbanken, dorpels, aanrecht, vloertegels. Het materiaal is vorstbestendig dus ook voor toepassingen buiten zeer geschikt. Denk aan raamdorpels, kaders, spekbanden of gevelbekleding.

Nibo Graniet nero gepolijst

Leverbaar in diverse oppervlaktebewerkingen

Nibo Graniet nero is in veel oppervlaktebewerkingen te leveren vanuit het land van herkomst. Vanuit onze productie-unit in Venlo kunnen wij in gepolijst, gezoet en gezoet-geborsteld leveren uit plaatmateriaal van 2 en 3 cm dikte.

Nero graniet 1500 1500

Benieuwd naar dit materiaal?

Vraag nu vrijblijvend een monster en materiaalspecificatieblad aan en ontdek dit nieuwe materiaal.