Nibo Stone NL

NIBO STONE VERKOOPT GEEN ‘FOUT’ GRANIET

Vorige week verschenen er in de media diverse nieuwsberichten over 3 Nederlandse bedrijven die 'fout' graniet inkopen bij Indiase steengroeves. Een onderzoek in 2016 door de Landelijke India Groep, Stop Kinderarbeid en Kerk in Actie wees uit dat er in de groeves sprake is van slechte arbeidsomstandigheden en in sommige gevallen van kinderarbeid en schuldenslavernij. Een rapport hierover werd vorige week gepubliceerd.

Hoewel Nibo Stone in het rapport niet wordt genoemd, willen we graag middels dit bericht benadrukken dat wij geen graniet betrekken van de betreffende Indiase groeves. Nibo Stone heeft inzicht in de herkomst van al haar natuurstenen halffabrikaten en/of producten op het niveau van groeves. Overigens kopen we momenteel überhaupt geen graniet uit India in.

Voor ons is duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen een vast begrip in onze bedrijfscultuur. Centraal bij Nibo Stone staat het welzijn van mensen. Van onze eigen medewerkers, maar ook van onze co-makers, andere partners, leveranciers en klanten. We gaan dan ook regelmatig aan tafel met onze leveranciers wereldwijd waarbij onderwerpen als veiligheid, gezondheid en milieu in de groeves en fabrieken aan bod komen. We verwachten van onze leveranciers een zelfde visie en wijzen zaken als kinderarbeid, gedwongen arbeid en discriminatie ten strengste af.

Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
de Haas
Goede ervaring. Komen afspraken netjes na en geven een goed advies.
★★★★★ ★★★★★
miranda
Vriendelijke verkopers, nemen de tijd en mooie showroom. Wij hebben hier onze leisteen vloer gekocht. Wordt medio september geleverd.
★★★★★ ★★★★★
Franssen
Goede service en correcte levering. Vloer is super mooi. Foto's volgen nog.