Nibo Stone NL

Belangrijke mededeling over marmercomposiet

Wij willen graag reageren op het artikel dat afgelopen weekend verscheen in het Financieel Dagblad over de gezondheidsrisico’s die ontstaan bij de verwerking van kwartscomposiet, een kunststeen die in toenemende mate wordt toegepast in de aanrechtbladenindustrie. Kwartscomposiet bevat hoge concentraties kwartsstof dat vrijkomt bij de verwerking ervan, zoals zagen of slijpen. Inademing van deze stof kan leiden tot silicose, oftewel stoflongen. Wij vinden het goed dat er voor dit belangrijke onderwerp aandacht is.

Maar wij willen ook graag benadrukken dat onze marmercomposiet, dat wordt gebruikt voor de productie van onze afbouwelementen zoals vensterbanken en kaders, GEEN kwarts bevat en daarom niet de gezondheidsrisico's met zich meebrengt die geassocieerd worden met kwartsstof. Dit maakt marmercomposiet een veilige keuze voor zowel de eindgebruiker als de verwerker.

Marmercomposiet bestaat voor 90% uit marmer

Een composiet is een samengesteld materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. In het geval van marmercomposiet bestaat dit uit marmergranulaten (90%), kleurpigmenten en hoogwaardige kunstharsen. Het granulaat dat wordt gebruikt om de marmercomposiet van Nibo Stone te maken, is gemaakt van zuivere marmer. Marmer is voornamelijk opgebouwd uit kalk en bevat geen kwarts.

Bij Nibo Stone hebben we altijd de hoogste normen gehandhaafd als het gaat om de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Marmercomposiet is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook veilig voor gebruik in diverse toepassingen.

Als u verdere vragen heeft of meer informatie nodig heeft over onze marmercomposiet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn hier om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van hoogwaardige producten voor al uw projecten. Ook verwijzen we u graag naar het nieuwsbericht van branchevereniging NOA (www.noa.nl), die daarmee reageert op de berichtgeving van het FD.

IMG 0082

Ontdek de marmercomposieten van Nibo Stone

Vraag nu onze samples aan in deze handige en duurzame doos en ontdek de kleuren en mogelijkheden van marmercomposiet.