Nibo Stone

Deur- en raamkaders

Raamkaders als esthetische afdichting van de neggen

Voor de esthetische afwerking van de gevel wordt steeds vaker gekozen voor kaders van natuursteen of composiet. Raamkaders geven de woning een strakke uitstraling en accentueren de raampartijen. Ook wordt vaak gekozen voor raamkaders in natuursteen of composiet omdat deze materialen glad en strak zijn en hierdoor minder vuil aantrekken, in tegenstelling tot het vaak wat ruwere metselwerk. Bovendien worden raamomlijstingen toegepast als afdichting van de neggen in de raamopening. Isolatiemateriaal kan dan verder in de spouw worden doorgezet zodat koudebruggen worden voorkomen.

Deuromlijstingen van natuursteen of composiet

Door de deur van een woning of appartementencomplex te voorzien van een omlijsting van natuursteen of composiet, krijgt het gebouw een luxe uitstraling. Een hardsteen deuromlijsting zorgt voor een prachtig accent in de gevel van de woning. Maar ook andere materialen zoals graniet of composiet geven het pand een statig uiterlijk.

Constructieve kaders

Ook kan gekozen worden voor prefab raam- en deurkaders met een constructieve functie. Hiertoe wordt natuursteen of composiet onder geconditioneerde omstandigheden in een mal gelegd, verankerd en meegestort met het betonelement. Zo wordt de stijlvolle uitstraling van natuursteen of composiet gecombineerd met de constructieve kracht van voorgespannen beton. Ook lateien kunnen als constructief prefab element worden geproduceerd.

Natuursteen of composiet kaders

Voor raamkaders en deuromlijstingen kan gekozen worden uit verschillende materialen, waaronder graniet, hardsteen of composiet. In graniet en hardsteen kan bovendien gekozen worden voor verschillende oppervlaktebewerking zoals zoeten of boucharderen). Ook kunnen de kaders gecombineerd worden met raamdorpels of spekbanden in hetzelfde materiaal. Zo kan de gevel geheel in stijl worden uitgevoerd.

Interesse in deuromlijstingen of raamkaders?

De deuromlijstingen en raamkaders worden geheel naar wens en op maat gemaakt. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

VERKRIJGBAAR IN

Natuursteen
Belgisch Hardsteen donker gezoet
Nibo Hardsteen blauwgrijs mechanische oude frijnslag
Nibo Hardsteen blauwgrijs gevlamd en geborsteld
Nibo Hardsteen blauwgrijs gebouchardeerd
Nibo Hardsteen blauwgrijs 300 gezoet
Nibo Hardsteen blauwgrijs 120 geslepen
Nibo Graniet zwart gezoet
Nibo Graniet zwart gevlamd en geborsteld
Nibo Graniet zwart gepolijst
Nibo Graniet zwart gebouchardeerd
Nibo Graniet grijs gepolijst
Nibo Graniet antraciet gepolijst
Nibo Graniet antraciet gevlamd en geborsteld
Nibo Graniet antraciet gebouchardeerd
Belgisch Hardsteen 120 geslepen
Marmercomposiet
Nibo Marmercomposiet Hardsteen gezoet
Nibo Marmercomposiet Concreto gepolijst
Nibo Marmercomposiet Plata gepolijst
Nibo Marmercomposiet Bianco T gepolijst
Nibo Marmercomposiet Bianco C gepolijst
Nibo Marmercomposiet Crema gepolijst

Interessant voor u


Compositie  Offerte  Aanvragen 004
Aanvragen offerte
Compositie  Bim  Model 008
Download voor uw BIM-model
Maatwerk
Bekijk brochure