Nibo Stone

Buitendeurdorpels

Nibo Stone levert natuurstenen buitendeurdorpels in drie hoogwaardige natuursteensoorten. De traditionele onderdorpel wordt als water- en luchtdichting bij de voor- en achterdeur toegepast, als onderdeel van een gevelelement.

Voor ieder kozijn een dorpel

De dorpels worden vervaardigd voor allerlei toepassingen zoals onder hefschuifpuien en deurkozijnen met een enkele of dubbele naar binnen- en/of naar buiten draaiende deur, al dan niet in combinatie met een zijlicht (blokdorpel). Desgewenst kan de buitendeurdorpel worden voorzien van een gecontramalde neut. Ook kan de buitendeurdorpel met een vlakke neut (damneut) worden geleverd. In vergelijking met de traditionele dorpel is deze dorpel met vlakke neuten minder zwaar, goedkoper en makkelijker te monteren. Bovendien mag door de vlakke neuten het kozijnhout weer op 20mm+ peil geplaatst worden. Bij zijlichten en vastglaskozijnen zorgt dit voor een weidse blik naar buiten. Alle profileringen zijn mogelijk en de maten van de klooster- en kopsponningen zijn vrij op te geven. Ook zijn bijpassende gevelplinten leverbaar.

Afwerkingen

Binnen de productlijn van Nibo Stone is de buitendeurdorpel standaard leverbaar met een aanslag van 17 mm en een afwatering van 2,5 graden. De onderdorpel wordt aan de boven-, voor-, en achterzijde geslepen (korrel 120) en kan op iedere gewenste breedte geproduceerd worden. Ook andere afwerkingen zijn op aanvraag mogelijk.

VERKRIJGBAAR IN

Natuursteen
Nibo Hardsteen blauwgrijs 120 geslepen

Interessant voor u


Deurdorpels   800 600
Download brochure
Compositie  Offerte  Aanvragen 004
Aanvragen offerte
Compositie  Bim  Model 008
Download voor uw BIM-model