Nibo Stone NL
Betonlook vloertegels canga grey Nibo Stone

Vloerverwarming

Vloerverwarming onder tegels heeft veel voordelen ten opzichte van verwarming door radiatoren. Zo is er sprake van een betere luchtvochtigheid en is er minder stofcirculatie en dus minder kans op huisstofmijt. Door het ontbreken van (vaak ontsierende) radiatoren blijft er meer ruimte over voor het plaatsen en indelen van meubelen. Ook geeft vloerverwarming een aangenamere warmte af en er is minder sprake van tocht. Natuursteen heeft de eigenschap warmte goed te kunnen geleiden en lang vast te houden en kan tot wel 25% besparing opleveren in de energiekosten. Maar ook in combinatie met keramische tegels levert vloerverwarming een besparing in de stookkosten op. Je natuursteen tegels leggen met vloerverwarming is dus zeker een goede keuze, net zoals keramische tegels.

Mock ebook nibo

Meer weten?

Vraag ons gratis digitale magazine aan, boordevol met tips, adviezen en inspirerende foto's en interviews!

Vloerverwarming geeft tegels een behaaglijke warmte

Doordat vloerverwarming de ruimte veel gelijkmatiger verwarmt, wordt het als veel fijner ervaren. Je kunt ook in de winter lekker op je blote voeten over de tegels lopen en bovendien is het voor je gevoel sneller warm. Een temperatuur van 20 graden voelt bij vloerverwarming al heel behaaglijk aan, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren. Dit komt omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloertegels liggen. Daardoor is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele systemen.

Gezonder door betere luchtvochtigheid met minder stof

Bij vloerverwarming wordt het gehele grondoppervlak verwarmd, waardoor de ruimte gelijkmatiger wordt verwarmd. De luchtvochtigheid kan op die manier beter in stand gehouden worden en er is minder tocht. Daarom is er ook minder ronddwarrelend stof en dat geeft weer minder kans op huisstofmijt. Vloerverwarming onder tegels is dus ook echt gezonder.

Kostenbesparing

Omdat de temperatuur een graadje lager kan staan, bespaar je met vloerverwarming onder je tegels natuurlijk flink op je energierekening. Ook is vloerverwarming goed te je combineren met duurzame energiesystemen zoals HR-ketels, warmtepompen of zonneboilers omdat er met heel lage wateraanvoertemperaturen kan worden gewerkt. Vloerverwarming is namelijk een LaagTemperatuur Verwarmingssysteem en is daarmee klaar voor de toekomst.

Direct naar
Een overzicht van de soorten natuursteen en hun specifieke eigenschappen. Bekijk welke soort het beste bij je past.
Het onderhoud van je natuursteen vloer is eenvoudig en niet bewerkelijk. Wij leggen je uit hoe je dit doet.
Ben je een handige doe het zelver en wil je zelf je vloertegels leggen. Hier moet je op letten voor je begint.
In onze showroom zijn op een oppervlak van maar liefst 2.600 m2 veel tegels uit onze collectie gelegd op grote beloopbare oppervlaktes.

Revolutionaire inslijpmethode

Tegenwoordig worden al veel nieuwbouwhuizen standaard met vloerverwarming opgeleverd, maar vloerverwarming aanleggen in een bestaand huis is ook goed mogelijk. Het is niet nodig om de bestaande (onder)vloer eruit te halen. Meestal kun je de vloerverwarming infrezen. In de bestaande vloer worden dan met een speciale machine sleuven gefreesd waar later de flexibele verwarmingsbuizen ingelegd worden. De sleuvenmachine zuigt direct het stof af en de vloerverwarming ligt al binnen een dag. De tegels kunnen direct over de buizen heen gelijmd worden. Deze methode kan op 99% van alle bestaande dekvloeren worden toegepast, ook zeer oude dekvloeren en de tegenwoordig veel toegepaste anhydrietvloeren zijn geen probleem. Zelfs bij een houten constructievloer, is het mogelijk om vloerverwarming te laten leggen.

Voordelen van vloerverwarming
  • Gezonder
  • Bespaart energiekosten
  • Geen storende radiatoren
  • Comfortabele warmte

Is je vloer niet geschikt voor inslijpen?

Geen punt! Het is ook mogelijk om een 'traditionele' vloerverwarming te leggen. Met name in de nieuwbouw wordt veel van deze methode gebruik gemaakt omdat de dekvloer nog gestort moet worden. In de meeste gevallen is de betonnen vloer voorzien van isolatie. Hierdoor kan de vloerverwarming meestal direct op de ruwe betonvloer gelegd worden. Bij slecht geïsoleerde woningen wordt eerst een isolatielaag aangebracht. Hierna worden de montagematten aangebracht. De verwarmingsbuizen worden op deze bevestigingsnetten gemonteerd, waarna de afwerkvloer wordt aangebracht. Let er bij voornamelijk lichte natuursteen tegels op om een gegalvaniseerd of kunststof wapeningsnet te gebruiken.

Vloerverwarming uitbesteden

Wij adviseren om vloerverwarming altijd aan te laten leggen door een vakspecialist. Op die manier weet je zeker dat je het beste rendement haalt uit je vloerverwarming en zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Nibo Stone werkt samen met een vaste partner met jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming in combinatie met tegels. In sommige gevallen zullen zij werken met een legplan voor vloerverwarming. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van één kamerthermostaat is dit niet noodzakelijk, maar zodra er een zoneregeling geïnstalleerd dient te worden zodat de ruimtes apart geregeld kunnen worden, dienen de groepen vloerverwarming per ruimte aangelegd te worden en mag er geen overlapping plaatsvinden. Een legplan voor de vloerverwarming is dan wel handig.

Voorkom scheurvorming

Om scheurvorming in de dekvloer te voorkomen, is het belangrijk dat je een opstookprotocol voor vloerverwarming tegels uitvoert. Belangrijk is vooral om de vloerverwarming regelmatig en langzaam op temperatuur te brengen en ook weer langzaam te laten afkoelen. Herhaal dit liefst meermaals en neem het opstook- en afkoelprotocol ook door met de aannemer. Om ook tijdens het gebruik van vloerverwarming schade aan de vloer te voorkomen, mag het water dat door de slangen loopt, niet al te heet zijn. Een maximum temperatuur voor vloerverwarming onder tegels is ca. 30 graden Celsius.

Daarom kies je voor Nibo Stone
  • Groot assortiment in natuursteen en keramiek. En er komen regelmatig nieuwe soorten bij.
  • Directe inkoop bij producent of groeve. Dus een gegarandeerde kwaliteit en lage prijzen.
  • Grote beloopbare voorbeeldvloeren in onze XXL-showrooms. Zo zie je pas echt goed hoe de vloer eruit ziet.
  • Deskundig en persoonlijk advies. Wij helpen jou om je droomvloer uit te kiezen.
  • Alles onder 1 dak. We regelen ook het leggen, de levering en de vloerverwarming voor je.

Kosten van vloerverwarming

De kostprijs van het infrezen van vloerverwarming hangt ondermeer af van of de vloerverwarming is bedoeld als hoofdverwarming of als bijverwarming. Als er geen gebruik (meer) wordt gemaakt van radiatoren, moeten er meer sleuven gefreesd worden om alle buizen te plaatsen. Die buizen worden verdeeld in groepen. Een ingefreesde leiding mag namelijk maximaal 120 meter lang zijn anders kan er drukverlies, en dus een verminderde werking van de vloerverwarming, optreden. Ook wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld als er meerdere groepen worden ingezet.

Verder speelt de ondervloer natuurlijk een rol mee. Als je uitgaat van een standaard cementdekvloer (of anhydriet), kost het infrezen van een vloerverwarming als hoofdverwarming in een oppervlak van ca. 60m2 gemiddeld €1900 bruto inclusief montage en materialen, exclusief BTW.

Welke vloeren voor vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de warmte die in de vloer circuleert, zoveel mogelijk afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Sommige soorten vloerbedekking hebben een te grote isolerende werking en zijn daarom niet geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen kan warmte goed opnemen en ook weer afgeven aan het vertrek. Ook keramische tegels kunnen door hun lage warmteweerstand zonder problemen worden gecombineerd met vloerverwarming. Houd wel rekening met de uitzetvoegen, anders bestaat het risico dat voegen of zelfs tegels gaan barsten of loskomen.

Keramisch parket in plaats van hout

Vloeren voor vloerverwarmingen die minder geschikt zijn, zijn tapijt, laminaat, epoxy gietvloeren en hout (parket). Wil je graag parket met vloerverwarming combineren, overweeg dan eens keramisch parket. Deze houtlook tegels hebben dezelfde warme uitstraling als een houten vloer, maar bieden veel voordelen.

In de showrooms van Nibo Stone zijn veel vloeren verkrijgbaar die uitstekend zijn te combineren met vloerverwarming. Ben je dus op zoek naar een vloer met vloerverwarming, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs voor een op maat gesneden advies.

Maurice 320 260

Advies nodig?

Maurice helpt je graag op weg. Maak een afspraak en bezoek een van onze showrooms

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming

Ga je binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen? Overweeg dan ook eens om dit te combineren met vloerverwarming.…
03 februari 2019

Blog

Natuursteen vloertegels kunnen overal!

Natuursteen vloertegels kunnen in iedere ruimte en op iedere ondergrond gelegd worden. Zelfs over een bestaande…
26 september 2015

Blog

Binnenkijker: Bourgondische Dallen in een markant nieuwbouwappartement

Vlakbij het centrum van Rotterdam ligt het groene en waterrijke Park 16hoven. Hier is het unieke trapezium-vormige…
11 juli 2020
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 130 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
prettige ervaring, deskundig personeel
★★★★★ ★★★★★
Anoniem
De bestelling en levering gingen prima, alleen het transport liép niet van een leien dakje. Gelukkig werden de tegels pas een week later gelegd anders had ik de tegelzetters af moeten bellen.
★★★★★ ★★★★★
sunny faassen
Goed geholpen goede service