• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Outdoor

Natuursteen wordt in miljoenen jaren door de natuur gevormd. Misschien dat natuursteen daarom zo goed past in de tuin. Veel natuursteensoorten zijn vorstbestendig en laten zich goed verwerken als terrastegel, vijverrand of muurafdekker.

Grijze hardsteen wordt veelvuldig toegepast in de tuin. Chinese hardsteen, ook wel Spotted Bluestone genoemd, is razend populair als natuursteen terrastegel. Als alternatief wordt vaker Vietnamese hardsteen (Ynan) toegepast. In gezoete uitvoering is de steen antraciet van kleur. Het materiaal heeft de eigenschap om onder invloed van het weer terug te kleuren naar de oorspronkelijke muisgrijze kleur. Dit is te verhelpen door het regelmatig met een kleurverdiepend impregneermiddel in te wrijven.

Kies bij een schaduwrijk terras voor een compacte steen. Zo krijgt algengroei en een groene aanslag veel minder kans.

Wordt het terras veel belopen of wordt er veel met stoelen geschoven, dan is het beter om te kiezen voor een hardere natuursteensoort. Basalt en graniet zijn keiharde terrastegels en daardoor niet krasgevoelig. Bekende soorten in Nederland zijn de Tibet Olivian Black, Tibet New Black en Tibet Dark grey. Deze natuursteen terrastegel behoudt haar mooie donkere kleur. Dit zorgt ervoor dat de stenen in de zomer aangenaam warm worden. Misschien wel te warm voor kleine kindervoetjes. Kies dan liever voor een lichtere soort natuursteen die het zonlicht weerkaatst.

Tot die lichtere soorten behoort kwartszandsteen die in vele kleuren verkrijgbaar is. Kies voor ingetogen grijs voor een frisse tuin, zoals de Autumn Grey. Voor bruin om de tuin wat meer warmte te geven, zoals Krishna. Ga voor okergeel zoals de Modak of Golden Leaf voor een oosters tintje of mix alle mogelijkheden met een multikleurige steen. Net als basalt en graniet, is kwartszandsteen keihard en krijgen krassen geen kans. Eens per jaar afspuiten met een hogedrukreiniger is voldoende.

Wil je graag een houten terras, maar zie je op tegen het onderhoud? Denk dan eens aan keramische parket met houtlook. Ze zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden en creëren dezelfde warme sfeer als een echt houten terras, maar zijn veel harder en slijtvaster. Ze zijn niet gevoelig voor vocht en zuur en zijn eenvoudig schoon te maken. De authentieke nerven van de houtlook maken de tegels direct stroever.

Veel van onze natuursteensoorten zijn ook geschikt voor buiten. Hierdoor is het mogelijk om een vloer van binnen naar buiten door te laten lopen. Dat geeft een mooi geheel en meer ruimtegevoel. Het is hierbij wel belangrijk dat het terras door een vakman wordt gelegd op een drainerende ondergrond, zodat het niet verzakt. Nibo Stone kan je diverse landelijk werkende specialisten aanbevelen die veel ervaring hebben met het aanleggen van een natuurstenen terras. Maar ook als je zelf het terras wilt leggen of door je aannemer wilt laten plaatsen, voorzien wij je graag van een gedegen advies. De verkoopadviseurs in onze showrooms kunnen je alles vertellen over het leggen van een natuursteen terras waar u jarenlang plezier van heeft.

Relevante blogs:

In onze showrooms ben je van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt? Maak dan hieronder een afspraak.

Ivm met de aangescherpte Covid-19 maatregelen mogen wij momenteel helaas geen klanten ontvangen. We doen er alles aan je toch te helpen. Zo is het mogelijk om een online adviesgesprek in te plannen of alvast een afspraak te reserveren na 19 januari. Lees hier meer >

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met ons totaalgemak
Mock 00016 800 600
vraag gratis lookbook aan