• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels
Nibo Stone

Wat zijn de trends in natuursteen?

Nibo Stone levert al decennia lang natuursteen vloeren, rechtstreeks aan de consument. We maken geen gebruik van tussenhandelaren en kopen rechtstreeks in bij de groeve. Niet alleen omdat we dan zeker zijn van een goede prijs en kwaliteit, maar ook omdat we er zeker van willen zijn dat de arbeidsomstandigheden goed zijn en dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de natuur. Hierdoor kunnen we garanderen dat onze natuursteen is gewonnen en verwerkt zonder kinderarbeid, dwangarbeid en zonder discriminatie. De mensenrechten worden in acht genomen en er is een minimale milieubelasting.

Back to the seventies

We hebben in de loop van die tientallen jaren al heel wat trends op het gebied van natuursteen vloeren voorbij zien komen. De familie Van Nieuwenborg bracht van haar verre reizen veel nieuwe soorten naar Nederland. Wie kent niet de onverwoestbare zandkleurige Albino kwartsiet dat vandaag de dag nog menig woonkamer of terras siert? Ook was eind jaren zeventig de bontgekleurde Peacock leisteen razend populair. Deze Indiase leisteen, ook wel Fevistone, kleurde menig interieur met groene, bruine en paarse tinten. Vandaag de dag hebben we nog steeds tevreden klanten op bezoek die onderhoudsproducten komen kopen voor hun Peacock vloer die al meer dan 40 jaar ligt!

Nibo Stone heeft in haar collectie diverse eigentijdse alternatieven voor Peacock, zoals de mooie warm getinte Titane en de wat uitbundigere Vizela. Als bekleding tegen de wand van bijvoorbeeld de badkamer of wellness geven deze natuurstenen de ruimte een stoer en industriële sfeer.

Stoere en industriële sfeer

In de jaren tachtig brachten we niet alleen nieuwe soorten naar Nederland, maar lieten we de markt ook kennis maken met nieuwe formaten en afwerkingen. Zo introduceerden we de banen, vrije lengtematen en vaste breedtematen, voor een speels effect en minder restafval in de groeve. Ook zetten we in onze eigen fabriek in India een nieuwe productielijn op voor het slijpen van leisteen, iets wat tot die tijd heel ongebruikelijk was. In onze collectie voeren we nog steeds bijvoorbeeld de Cuivre Chaumont en de Verde Chaumont, waarbij de oppervlaktebewerking de gelaagde kleurschakeringen volledig tot hun recht laten komen.

Lagere prijzen leidden tot grotere belangstelling

Door de globalisering en de transparantie in de markt door de komst van het internet, is de prijs voor natuursteen de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Natuursteen kan inmiddels goed concurreren met andere vloerbedekkingen zoals parket en keramische tegelvloeren. In de jaren negentig nam daarom de belangstelling voor natuursteen vanuit de particuliere markt een grote vlucht.

De trends van de afgelopen jaren maakten vergrijsde en donkere vloeren helemaal in. Natuursteen tegels zoals Mustang werden razend populair. Mustang is een Braziliaanse leisteen met een ietwat groenige vlam. Er is ook een zwartere variant, die vaak als de Black Berry wordt verkocht. Ook zijn er varianten zoals Golden Glow in de markt verkrijgbaar. Andere benamingen zijn Black Slate, Montauk Black of Graphite Slate.

Toen de Mustang vloertegel aan populariteit won, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. We willen immers in onze collectie altijd unieke vloeren bieden, die niet op iedere hoek van de straat te koop zijn.

Jij wil toch ook niet dezelfde vloer als je buurman?

Wij vonden een mooi alternatief in de Nathal, een gitzwarte natuursteen vloer met een prachtige gelaagdheid. Wil je liever een wat vergrijsde kleurtint? Kies dan voor de Himalaya Grey uit onze collectie. Een andere mooie donkere vloer met een robuuste uitstraling, is de Noir Vignan die perfect past bij een stoer en sober interieur.

De nieuwste woontrends

Nibo Stone volgt de nieuwste woontrends op de voet en past haar inkoopbeleid hierop aan. Zo hebben wij natuursteen tegels in ons assortiment die aansluiten op de nieuwste trends. Benieuwd naar de nieuwste trends?

Showrooms

Kom dan snel een kijkje nemen in een van onze showrooms in Venlo en Vianen. In onze showrooms helpen we u graag met een persoonlijk advies om de vloer te kiezen die past bij jouw smaak en lifestyle. De bijzondere vloeren uit onze collectie zijn allemaal gelegd op grote oppervlaktes. Zo komen de prachtige kleurnuances van de natuursteen tegels geheel tot hun recht en krijg je een goed beeld van hoe de vloer er bij je thuis uit komt te zien. Kom dan snel een kijkje nemen in een van onze showrooms in Venlo en Vianen.

Je bent van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt, maak dan een afspraak.

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Mock 00016 800 600
vraag gratis lookbook aan
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met ons totaalgemak