Nibo Stone

Nieuwste vloertrends

Keramische tegels zijn in de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. En dat is ook niet vreemd omdat de technologische ontwikkeling bij de productie van keramische tegels grote stappen vooruit heeft gezet. De kwaliteit neemt steeds verder en de variëteit van het verkrijgbare assortiment is steeds groter.

Look-a-like keramische tegels

Een trend die zich ook in de afgelopen jaren al aftekende is het ruime aanbod van zogenaamde keramische look-a-like tegels. Hiermee worden keramische vloertegels bedoeld die eruit zien alsof ze gemaakt zijn van ander materiaal. Doordat de technologische mogelijkheden bij de productie van keramische vloertegels enorm vooruit zijn gegaan, kun je deze nauwelijks meer van echt onderscheiden.

Keramisch parket

Keramisch parket is tot nu toe het meest bekende voorbeeld van een look-a-like vloer. Het geeft de warme uitstraling van een houten vloer. Zelfs de nerf en subtiele kleurverschillen die echt hout zo kenmerkt, worden nu op een overtuigende, en nauwelijks meer van echt te onderscheiden wijze, verwerkt in de vloertegels. Zeker als ze op een goed manier gelegd worden moet je heel goed kijken om te zien dat het geen echt parket of een echt houten vloer is. Grote voordelen zijn uiteraard dat keramische vloertegels veel minder onderhoud vergen en een stuk minder kwetsbaar zijn dan een echte houten vloer of parket. En, niet te vergeten, is een look-a-like keramische vloer uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Keramisch visgraatparket

Keramisch visgraatparket is de nieuwste trend op het gebied van look-a-like vloeren. Van oorsprong kenmerkt visgraatparket zich van gewoon parket door het bijzondere legpatroon. Inderdaad is het een patroon dat doet denken aan een visgraat. Meestal is visgraatparket nog wat duurder in aanschaf dan gewoon parket en zeker zo kwetsbaar. Nu is er als alternatief een look-a-like visgraatparket in de vorm van keramische tegels. Ook hiervan is de kwaliteit zo hoog dat je goed moet kijken om het verschil te kunnen ontdekken. En de kwetsbaarheid is veel minder dan gewoon visgraatparket.

Keramische tegels met betonlook

Ook het industriële interieur zal, naar verwachting populair blijven. En met name de grote keramische tegels met betonlook worden steeds populairder. Dit zijn groot formaat keramische vloertegels die de uitstraling van echt beton hebben. Echter in vergelijking met beton zijn deze keramische betonlook tegels minder kwetsbaar en gemakkelijke te onderhouden. Een ander voordeel is dat betonlook tegels gemakkelijker te leggen zijn en niet gevoelig voor temperatuurverschillen en de invloed van vocht, dus ook voor toepassing als terrastegel zijn deze uitermate goed geschikt.

Meer lezen? Lees dan onze blog: Wat zijn de nieuwste vloerentrends?

Bekijk de nieuwste vloeren in onze showrooms in Venlo of Vianen. Wij vullen onze collecties steeds opnieuw aan met de nieuwste vloeren. Je bent van harte welkom zonder afspraak, maar wil je er zeker van zijn dat onze adviseur uitgebreid de tijd voor je heeft op een tijdstip dat het jou uitkomt? Maak dan hieronder een afspraak.

Ivm met de aangescherpte Covid-19 maatregelen mogen wij momenteel helaas geen particuliere klanten ontvangen. We doen er alles aan je toch te helpen. Zo zijn er diverse mogelijkheden, zoals een online adviesgesprek. Lees hier meer >

Interessant voor u


Banner Lookbook
Download lookbook keramische tegels
Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak