• Vraag nu ons magazine aan
    Boordevol inspiratie en informatie over vloertegels

KERAMISCHE TERRASTEGELS

Keramische buitentegels zijn sterk in opkomst. Niet voor niets, want ze hebben een aantal eigenschappen die buiten goed van pas komen. Zo zijn keramische tuintegels zeer hard en slijtvast. Krassen maken geen kans. Bovendien zijn keramische terrastegels hittebestendig en verkleuren ze niet door de zon of andere weersinvloeden. Ze trekken niet krom en buigen ook niet. Ook zijn de keramische tuintegels maatvast.

Het belangrijkste verschil tussen keramische terrastegels en plavuizen voor binnen zit in de dikte. De keramische buitentegels zijn dikker zodat ze goed bestand zijn tegen ons Nederlandse klimaat. Ook zijn de keramische tuintegels meestal antislip gemaakt, zodat de tegels ook bij nat weer niet glad worden.

Keramische tuintegels schoonmaken

Dankzij de compactheid van het materiaal laten keramische terrastegels nauwelijks vocht en vuil door. Vlekken en groene aanslag krijgen hierdoor weinig kans. Ze zijn zeer hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Daarnaast zijn de keramische buitentegels bestand tegen zuren en schoonmaakmiddelen.

Keramische tegels buiten leggen

Bij het leggen van keramische terrastegels is de ondergrond erg belangrijk. Wij adviseren de keramische tegels buiten te laten leggen op een speciale drainagemortel. Deze waterdoorlatende laag voorkomt dat er zich vocht onder de tegels verzamelt. In de winter kan dit er namelijk voor zorgen dat de tegels los vriezen. Ook zorgt de drainerende onderlaag ervoor dat het terras niet zal verzakken. Zo kunt u jarenlang onbezorgd van uw terras genieten. Hier leest u alles over het leggen van keramische terrastegels. Onze verkoopadviseurs kunnen u hierover verder informeren.

In onze showrooms in Vianen en Venlo hebben we de keramische terrastegels op grote, beloopbare oppervlaktes gelegd en gevoegd. Zo krijgt u een goed beeld van hoe de tegels er bij u thuis uit komen te zien.

Relevante blog(s):

Interessant voor u


Bezoek Onze Showrooms
Bezoek onze showrooms
Banner Lifestye Magazine Wit Nl
Aanvragen inspirerend magazine
Nibo  Totaalgemak
Onbezorgd met Nibo totaalgemak