HOTEL BOOT&CO HOUTHAVEN Amsterdam

In de 100% klimaatneutrale wijk Houthaven wordt momenteel een bijzonder hotel gebouwd. In het hotel, dat zijn naam dankt aan een houtbewerker die vroeger in de Houthaven gevestigd was, komen 82 ruime hotelappartementen. Daarnaast zal er een horecagelegenheid, een spa/fitness, een zwembad en een ondergrondse parkeergarage worden gebouwd. De realisatie wordt verzorgd door ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink bouw / City ID Group.

ODE AAN DE AMSTERDAMSE SCHOOL

Het gebouw, ontworpen door Kollhoff & Pols Architecten, is een ode aan de Amsterdamse School, een architectuurstijl die zich kenmerkt door het gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme. De massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met expressieve erkers, bekroond  met dakkapellen.

BIJNA GEHEEL ENERGIENEUTRAAL

Het hotel wordt zeer duurzaam en zal met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent (BREEAM is een beoordelingsmethode oM de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen).  Het project is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht wordt gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen. 

DE ROL VAN NIBO STONE 

De gehele plint van de benedenverdieping en de erkers worden uitgevoerd in hardsteen, dat door Nibo Stone in opdracht van hoofdaannemer Vink Bouw wordt geleverd en aangebracht. Hiervoor heeft Nibo Stone het tekenwerk in BIM verzorgd en is verantwoordelijk voor de inkoop van het natuursteen in China en de productie aldaar. Ook is door Nibo Stone een ankerplan uitgewerkt en berekend.

Er zullen gevelplaten, dorpels, erkers, sierlijsten, kolombekledingen en architraven in hardsteen worden geleverd. Bijzonder hierbij zijn de detailleringen. De architect heeft bijzondere profileringen aangebracht in het ontwerp van bijvoorbeeld de massieve erkers en ook de gevelplaten hebben vaak bijzondere aansluitingen. Ook de halfronde architraven en sierlijsten krijgen een sierend profiel.

INKOOP VAN DE HARDSTEEN

Nibo Stone kocht voor de hardstenen afbouwelementen blokken uit één serie bij de groeve en liet deze blokken in diverse fabrieken in China bewerken. Er zijn namelijk fabrieken die gespecialiseerd zijn in het maken van gevelplaten, andere weer voor de architraven en weer andere voor sierlijsten. Vanwege de bijzondere detailleringen worden sommige elementen nog echt op ambachtelijke wijze met de hand bewerkt.

CONTROLE DOOR EIGEN VAKMENSEN

Om ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid en om te controleren of de kwaliteit van het natuursteen en de bewerkingen door de lokale steenhouwers aan onze normen voldoet, reist onze accountmanager naar China. Wilt u zijn reisverslag volgen, klik dan hier

VERSCHEPING NAAR NEDERLAND

Als de productie klaar is, zal de hardsteen worden verscheept naar Nederland. De boot doet er zo’n 30-35 dagen over en na inklaring wordt de zeecontainer naar het magazijn van Nibo Stone in Venlo gebracht, waar de hardsteen nogmaals wordt gecontroleerd. Daarna kan gestart worden met de montage. De bouw van het hotel is gestart eind november 2017 en de oplevering van het hotel staat voor het eerste kwartaal van 2019 gepland.

Toegepaste producten

Gevelplaten
Deurdorpels
Maatwerk
Deel via