Nibo Stone NL
Himalaya  Grey 6 1000

Gemoderniseerd jaren-70 huis

Panningen

De familie Joosten verbouwde in 2014 de benedenverdieping van hun huis uit de jaren-70 tot een warme en ruime woonruimte. Aan de buitenzijde werd de gevel van de twee-onder-één-kapper deels bekleed met natuursteenstrips in warme herfsttinten. Binnen werd gekozen voor Himalaya grey tegels voor op de vloer, een grijsgroene leisteen in een groot formaat.

Opvallend H-profiel

Binnen werd de hal bij de woonkamer getrokken en werd er een stuk aangebouwd. Er werd een nieuwe ingang en hal aan de zijkant van het huis gemaakt en er werden nieuwe ramen geplaatst die voor meer licht in huis zorgden. Het opvallende H-profiel dat in het plafond van de woonkamer loopt, werd in het zicht gelaten. Deze stoere grijsblauwe balk zit alleen in het oorspronkelijke huis en stopt waar de aanbouw begint. Daardoor lijkt het net alsof de balk de muur maar aan één kant draagt en daarmee zijn constructieve functie verliest. Dit is slechts gezichtsbedrog, want als je de ogenschijnlijk zwevende balk van dichtbij bekijkt, zie je dat de balk met grote keilbouten is bevestigd aan het plafond.

Terugkerende verhoudingen

Voor de vloer in de woonkamer en entree kozen de eigenaren voor Himalaya grey, een leisteen tegel met een grijsgroene kleur in een groot formaat. De tegels zijn 60 cm breed en wel 120 cm lang. Een mooie verhouding die bijvoorbeeld ook terug komt in de hoge houten designdeuren. Ook in de raampartijen die van de grond tot aan het plafond reiken, zie je deze verhouding terug. Dat maakt dat alles één geheel vormt.

Plint in de wand

Op het toilet is achterwand met dezelfde tegels bekleed. De plint van de vloertegels is niet tegen maar in de wand geplaatst. Dit kleine detail zorgt ervoor dat de vloer en de muur in elkaar op gaan, ze horen nu echt bij elkaar. De wasbak en kraan voor het toilet werden ontworpen door zoon Yannick.

Natuursteenstrips op de gevel

Aan de buitenzijde werd de gevel van de twee-onder-één-kapper deels bekleed met natuursteenstrips in warme herfsttinten. De muur van de gevel komt los en loopt door in de tuin. De doorkijk in de muur maakt de gevel ruimtelijker en luchtiger.

Himalaya Grey (7)

Benieuwd naar de rest van het verhaal van familie Joosten?

Lees het uitgebreide interview met de familie Joosten in deze blog.

Toegepaste producten

Engineering en Montage door Nibo Services!

Download onze brochure
Heeft u een vraag?
Neem contact op