ALEX JANMAAT ANTIEK & INTERIEUR Oudewater

Alex Janmaat is een bevlogen interieurcomponist met een goed gevoel voor verrassende inrichtingen, die al bijna 40 jaar een eigen zaak heeft. Hij wordt daarbij ondersteund door zijn vrouw en zoon; een waar familiebedrijf dus! Begonnen met grenen meubelen, gelakte kasten en dressoirs in de jaren ’70 – ’80, werden er in de ’90-er jaren steeds meer interieurelementen aan de collectie toegevoegd. Na het millennium kwam de ‘totaalinrichting’ centraal te staan en ook dit is vandaag de dag nog de basisrichting voor het concept van Alex Janmaat.

Fauteuils naar eigen ontwerp

De waterrijke omgeving van zijn woon- en werkplaats Oudewater inspireerde Alex Janmaat tot het ontwerpen van fauteuils gestoffeerd met origineel botenzeildoek van oude klippers. Geen enkel exemplaar is hetzelfde, waardoor elke stoel uniek is. Je vindt de fauteuils terug in de winkel "Art House" in Oudewater, waar ze samen met de bijzondere meubelen en kunstwerken bijzondere, inspirerende interieurcomposities vormen. 

In harmonie met natuursteen

Alex Janmaat werkt in zijn totaalinrichting ook veel met natuursteen vloeren. Het natuursteen kleurt prachtig bij de zeldzame, antieke meubelen uit alle delen van de wereld die Alex met  passie en liefde voor zijn vak verzamelt. In 2014 richtte hij het nieuwe inspiratiecenter van Nibo Stone in Vianen in met enkelen van zijn eigentijdse meubelen en abstracte kunstwerken. 

Bezoek onze inspiratiecenters

Deel via