Nibo Stone

Nieuw! Select Nibostone dorpel

Selekt  Nibostone  Dorpel (9)

Vanaf 1 maart 2014 geldt in het Bouwbesluit een nieuwe eis voor de energiezuinigheid van ramen, deuren en kozijnen van nieuwbouwwoningen. In EPC berekeningen is het niet langer toegestaan om gevelelementen met een U-waarde hoger dan 1,65 W/m2K op te nemen. Nibo Stone sloeg de handen ineen met 11 timmerfabrieken, een deurenfabriek en een vastgoed onderhoudsbedrijf, verenigd in de TimmerSelekt groep. We ontwikkelden een hybride dorpel met aan de buitenzijde een hoogwaardige natuursteensoort en aan de binnenzijde duurzaam geproduceerd FSC hout. Samen vormen de materialen een dorpelsysteem met een uitstekende isolerende werking. Ook zijn de kozijnen te bestellen in het uitermate milieuvriendelijke en onderhoudsarme Accoya®, het meest toonaangevende hightech hout ter wereld.

Toepasbaar in energiezuinige bouwconcepten

Met een U waarde van 1.18 W/m2K (i.p.v. 4.45 W/m2K bij traditionele hardsteendorpels) is de dorpel toepasbaar in Passief Bouwen en andere energiezuinige bouwconcepten. Tegelijkertijd is de dorpel lichter en daardoor eenvoudiger te hanteren, zonder dat de esthetische uitstraling van het natuursteen aan de buitenzijde van de woning verloren gaat. Bovendien is deze natuursteen dorpel niet duurder dan een kunststeen dorpel. De dorpels zijn toepasbaar voor kozijnen met binnendraaiende deuren.

Met KOMO-keurmerk

Het dorpelsysteem wordt geleverd met KOMO-certificaat. Met deze kwaliteitsgarantie heeft u de zekerheid dat het energiezuinige dorpelsysteem voldoet aan de relevante actuele regelgeving van de Nederlandse overheid. Het KOMO-attest met productcertificaat beschrijft zowel de technische specificaties van het kozijnhout en de dorpel als de bouwtoepassing.

VERKRIJGBAAR IN

Natuursteen
Nibo Graniet zwart gezoet
Nibo Hardsteen blauwgrijs 120 geslepen

Interessant voor u


Compositie  Offerte  Aanvragen 004
Aanvraag offerte
Materialen
Overzicht materialen
Laagreliefdorpels
Lees meer over laagreliefdorpels