Nibo Stone

NU OOK KOMO OP BELGISCH HARDSTENEN DORPELS

Nibo Stone levert sinds jaar en dag een uitgebreid assortiment massief natuurstenen laagreliëfdorpels met KOMO-certificaat voor de kozijnenindustrie. In de timmerfabriek worden de dorpels met behulp van gangbare gereedschappen gemonteerd onder houten kozijnen en als compleet gevelelement op de bouwplaats geleverd. Naast Nibo Hardsteen blauwgrijs en Nibo Graniet zwart, hebben we nu ook KOMO op Belgisch Hardsteen. 

500 X 500 Toepassing 500 500 85

PRESTATIE-EISEN BOUWBESLUIT

In 2005 kregen we als enige leverancier in Nederland het KOMO-attest met productcertificaat op natuurstenen dorpels. Dit geeft de opdrachtgever de zekerheid dat deze dorpels voldoen aan de prestatie-eisen van o.a. het Bouwbesluit. Twee van onze hoogwaardige materialen, Nibo Graniet zwart en Nibo Hardsteen blauwgrijs, werden opgenomen in het certificaat gezien de technische waardes van beide soorten ver boven de minimale prestatie-eisen uit de beoordelingsrichtlijnen van KOMO (BRL0813) liggen. 

500 X 500 500 500 85

ANTWOORD OP VRAAG VANUIT DE MARKT

Nu, anno 2015, zijn we verheugd u te kunnen meedelen dat Nibo® Belgisch Hardsteen inmiddels ook is opgenomen in het certificaat. Hiermee hebben we een antwoord op de vraag vanuit de markt naar dit alom bekende materiaal, waarvoor vaker gekozen wordt vanwege de hoge esthetische waarde en uitstraling. Indien de architect kiest voor meerdere gevelelementen in dit materiaal, kan dus nu ook een bijpassende dorpel met KOMO besteld worden. 

Download hier het KOMO-attest met productcertificaat

BREUKINDICATOR < 0,1% 

Een belangrijk criterium in de prestatie-eisen is de waarde van de buigsterkte, omdat deze een indicatie geeft over het breukrisico van de dorpel. Hoe hoger de waarde van de buigsterkte, hoe lager het breukrisico. Onze breukindicator geeft aan dat wij in de afgelopen jaren onze dorpels in o.a. Nibo Hardsteen blauwgrijs hebben geleverd met een breukpercentage van minder dan 0,1%! 

Komo 500 X 500 500 500 85

DUURZAME KEUZE

Omdat we graag willen vasthouden aan deze hoge kwaliteit, adviseren wij u laagreliëfdorpels in Belgisch Hardsteen in een minimale dikte van 80 mm te bestellen. Hoewel nog ver boven de minimale norm, liggen bepaalde relevante waardes van Belgisch Hardsteen namelijk op een lager niveau dan de eerder genoemde natuursteensoorten. Door de dikte van de dorpel te verhogen, kunnen we eenzelfde kwaliteit garanderen als de dorpels in Nibo Hardsteen blauwgrijs  die in de afgelopen 10 jaar hun duurzaamheid hebben bewezen.  

Detail 500 X 500 500 500 85

OOK MET VLAKKE NEUTEN

De natuurstenen laagreliëfdorpels in Nibo® Belgisch Hardsteen kunnen, net als Nibo Hardsteen blauwgrijs en Nibo Graniet zwart, met KOMO-certificaat binnen 3 weken worden geleverd met zowel verhoogde neuten als met vlakke neuten. De dorpels met vlakke neuten hebben als voordeel dat deze in vergelijking met traditionele dorpels minder zwaar, goedkoper en makkelijker te monteren zijn. Bovendien mag door de vlakke neuten het kozijnhout weer op 20mm +peil geplaatst worden. Bij zijlichten en vastglaskozijnen zorgt dit voor een weidse blik naar buiten. 

Vlakke Neut 500 X 500 500 500 85

MEER WETEN? 

Wilt u meer informatie over onze laagreliëfdorpels? Neem contact met ons op of maak een afspraak. Onze accountmanager komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard neemt hij monsters van het natuursteen mee. 

Komo Compositie 500 500 500 85

Maak direct een afspraak

17 juli 2015