Nibo Stone

Wat zijn de huidige vloerentrends in 2017?

02 januari 2017 Keramische tegels, Trends

Net als bij andere soorten vloeren kun je op het gebied van natuursteen vloeren en keramische tegels in 2017 een aantal nieuwe trends herkennen. Op deze pagina hebben we voor u een aantal van de nieuwe trends en ontwikkelingen van 2017 samengevat.

Nibo Stone Keramisch Parket Liggend

De natuur als inspiratiebron

Voor veel mensen is de natuur een belangrijke inspiratiebron bij de inrichting van de woning. En deze trend is ook te herkennen in de keuze van de natuursteen vloer. Een natuurlijke en robuuste uitstraling van de natuursteen vloer waarbij gekozen wordt voor een verouderde afwerking, heeft vaak de voorkeur. Elke natuursteen vloer krijgt hierdoor een unieke eigen uitstraling en hoeft niet “perfect” te zijn.

Aurelia Tegels Nibo Stone

Bij de keramische tegels blijven de houtlook tegels onverminderd populair. De verregaande technologische ontwikkeling van houtlook tegels heeft er ook voor gezorgd dat keramisch parket nauwelijks van een echt houten vloer te onderscheiden is. Ons keramische parket heeft zelfs een voelbare houtstructuur! Bijkomend voordeel is dat keramische vloertegels met houtlook over het algemeen minder kwetsbaar zijn dat een houten vloer zodat deze ook geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer.

Keramisch Parket Nibo Stone 4

Spelen met bijzondere legpatronen

Om te voorkomen dat een vloer een te steriel uiterlijk krijgt zie je een trend om te spelen met legpatronen. Door vloertegels te gebruiken van verschillende kleuren en/of verschillende afmetingen ontstaat een speels effect. Natuursteen is een materiaal met als belangrijke eigenschap dat elke vloertegel die ervan gemaakt wordt net wat anders is. Dit unieke karakter van elke natuursteen tegel komt terug in het legpatroon van de vloer. Er wordt bewust gekozen de tegels in een patroon te leggen waarbij een zo natuurlijk mogelijke vloer met prettige contrasten wordt bereikt.

Nibo Stone Organic Gris Tegels

Omdat keramische tegels industrieel worden gemaakt zie je hierbij dat vooral het spel met verschillende afmetingen en kleuren tegels, die gelegd worden in bijzondere patronen, ook steeds meer opgang vinden. Zo zie je bijvoorbeeld een grote trend in visgraatmotief.

Nibo Stone Visgraat

De woonkleuren mogen weer wat gewaagder

Werd er in de afgelopen jaren vaak gekozen voor relatief neutrale natuurlijke kleuren, zie je anno nu dat de kleuren weer wat gewaagder worden. Niet dat we gelijk gaan kiezen voor opvallende en felle kleuren. Maar vooral kleuren met enigszins warme tinten blauw en groen vaak gecombineerd met zwart en antraciet worden populair. Daarnaast is de verwachting dat terracotta en aardetinten ook in 2017 veel zullen worden toegepast in het Nederlandse interieur. Met een vloer met één van deze kleuren, zet je al gauw een stap in de goede (in)richting.

Nibo Stone Natuursteen Vloertegels

GRIJS, GRIJS GRIJS!

Grijs in alle denkbare schakeringen zal ook in 2017 een belangrijke woonkleur blijven die we veel zullen terugzien in de collecties natuursteen en keramische vloeren. Van donkergrijs tot zeer lichtgrijs. Ook witte vloeren zullen steeds meer terugkomen in het interieur van 2017. De keramische tegels met een houtlook in whitewash of grey wash uit onze collectie sluiten hier perfect op aan.

Nibo Stone Grijze Keramische Tegels

Een stoere look

Veel mensen kiezen anno 2017 voor een inrichting waarbij de constructie van een gebouw niet verborgen hoeft te worden en waarbij de architectuur zichtbaar is. Dit is een stijl die je vaak terugziet in stedelijke omgeving en bij oudere industriële gebouwen of kantoorgebouwen die omgebouwd worden tot woonhuis. En bij een stoer interieur, hoort een stoere vloer. Denk eens aan een keramische vloer in betonlook. Deze is perfect te combineren met industriële meubels en brengt eenheid in de ruimte omdat er nauwelijks naden zichtbaar zijn. Maar ook met een vloer natuursteen in een donkere of juiste een extreem lichte kleur kun je een stoere look creëren

Nibo Stone Industriele Keramische Tegels

Kortom, voor ieder interieur is een vloerentrend toe te passen. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe vloer, maar heb je geen idee welke trend in jouw interieur staat? Laat je dan inspireren in onze showroom en vraag advies aan ons ervaren personeel.

Maak afspraak

Nibo Stone Keramische Parket