Nibo Stone

Groen wonen, dé woontrend van dit moment

10 juni 2020 Natuursteen tegels, Trends
Breakfast Room Green 785 785

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Het geitenwollensokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

270F12D0500186701254F5D3B4Fd6E68

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. De eenvoud van de natuur en het buitenleven roept bij velen een ontspannen gevoel op. Eenvoud en rust vertalen zich naar kleurtinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend worden. We zien in de huidige woontrends veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout in vloeren, meubels en accessoires en ook veel planten en bloemen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt er een optimaal binnen-buiten gevoel gecreëerd. En wat past daar nou beter bij dan natuursteen?

236E7971342911B8C890F9292806Fb7D

Natuurlijk tinten

In deze woontrends is de hoofdrol weggelegd voor groentinten zoals mosgroen en olijfgroen. Kies je voor groen op de muur, dan passen daar vrijwel alle natuursteensoorten bij. Natuursteen is in miljoenen jaren gevormd door de natuur en kent daardoor een uitgebreid pallet aardetinten. Van roestbruin tot koolzwart, of juist zandbeige of parelwit.

Flexibel Natuursteen (3)

foto hieronder: Himalaya grey | leisteen | collectie Nibo Stone

Himalaya  Grey 0 1000

foto hieronder: Titane | leisteen | collectie Nibo Stone

Titane 5

We zien ook dat steeds meer mensen zich oriënteren op herbruikbaar en recyclebaar materiaal. Vintage meubels en accessoires krijgen opnieuw een plaats in het interieur.

Green Kitchen006

POEDERTINTEN MET WIT MARMER

Als tegenhanger van het donkerder groen, zien we ook veel lichtere en zachtere kleuren. Huidtinten en poederkleuren combineren prachtig met het organische lijnenspel van wit marmer.

2E7Ea6D95C39Fa862338298B46Baa5F1

bron:vtwonen March 2015 | Photography Jeroen van der Spek | Style Cleo Scheulderman

RECYCLED STONES

Natuursteen kent een zeer lange levensduur en is daarom zeer duurzaam. Daarnaast is de milieubelasting laag. zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels. Desalniettemin willen we bij Nibo Stone zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken we continu naar mogelijkheden om onze producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic Gris. Deze vloertegels zijn ontworpen uit rest- en breukstukken van onze productie in natuursteen afbouwelementen zoals vensterbanken en dorpels. Het is een prachtige vloer geworden met een industriële look.

foto hieronder: Organic Gris uit de collectie van Nibo Stone

Nibo Stone Organic Gris Natuursteen 3

Zoek je meer inspiratie voor Groen Wonen? Kijk dan ook eens op ons Pinterestbord: Groen Wonen Interieurs.

Planten om de lucht te zuiveren

Heb je eenmaal je natuursteen vloer en meubels uitgekozen, dan is het tijd voor de aankleding. Wat helemaal past bij deze groene woontrend, zijn natuurlijk kamerplanten. En je hoeft niet perse groene vingers te hebben om kamerplanten goed te houden. Er zijn ook best veel soorten te krijgen die niet zoveel aandacht nodig hebben. Wist je dat er ook luchtzuiverende planten bestaan? Ze zetten CO2 om in zuurstof en geven daarnaast zelfs waterstofdamp af. Super gezond dus om een paar van zo'n planten in je huis neer te zetten. Studioplant.nl heeft een ruime keuze in luchtzuivere, makkelijke of bijvoorbeeld kantoorplanten. Bekijk hier hun assortiment.