BLOGUit passie voor natuursteen

Maak kennis met de verschillende soorten hardsteen

  Natuursteen: Hardsteen

Een van de populairste soorten natuursteen die gebruikt wordt voor het leggen van een mooie en duurzame vloer is hardsteen. Welke verschillende soorten hardsteen kunnen gebruikt worden om een mooie vloer mee te maken?

Lees meer

Wat zijn de huidige vloerentrends?

  Keramische tegels, Keramisch parket, Natuursteen tegels

Net als bij andere soorten vloeren kun je op het gebied van natuursteen vloeren en keramische tegels in 2017 een aantal nieuwe trends herkennen.  Op deze pagina hebben we voor u een aantal van de nieuwe trends en ontwikkelingen van 2017 samengevat. 

Lees meer

Binnenkijken bij: Het meest energiezuinige huis van Nederland

  Binnenkijkers - De mooiste vloeren bij mensen thuis, Keramische tegels

Ergens op een plek in het bos in de Noorderplassen-West staat het meest energiezuinige huis van Nederland. Deze markante woning, in het opmerkelijke wijkje De Eenvoud, werd ontworpen door ontwerper Bart Guldemond en samen met de nieuwe bewoners van bodem tot dak doordacht om op eigen kracht te kunnen draaien.

Lees meer

Kan een houten vloer in de badkamer?

  Keramische tegels, Keramisch parket

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer gevoelig is voor vochtigheid en temperatuursverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde. 

Lees meer

Hoe kunt u grote tegels leggen?

  Leggen van tegels

Het leggen van grote tegels is een behoorlijk uitdagende klus. Een klus die veel geduld, vakkundigheid en een hoge mate van zorgvuldigheid vergt. Ook fysiek is het leggen van grote tegels een vrij zware klus. De vloertegels wegen behoorlijk zwaar en zijn door de grote afmetingen moeilijk te hanteren. Om ervoor te zorgen dat u een mooie en egale tegelvloer krijgt waarvan u jarenlang plezier kunt hebben, is het van belang dat u de tegelvloer op een goede manier legt. Hieronder wordt uitgelegd hoe u grote tegels kunt leggen en waarmee u rekening moet houden.

Lees meer

Wat kosten keramische tegels?

 

Keramische vloertegels winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Niet voor niets want keramische tegels bieden veel voordelen boven andere vloerbekleding zoals hout, pvc of tapijt. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, kunnen in iedere ruimte in huis en de diverse uitvoeringen zijn helemaal van deze tijd. Een keramische tegelvloer is hygiënisch, bijzonder slijtvast en prima te combineren met vloerverwarming.  Maar wat kost nou precies de aanschaf van een keramische vloer?

Lees meer

7 vloeren voor een industrieel interieur

 

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële stijl. Deze stijl, die gebaseerd is op de fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw, kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het in het zicht laten van constructiedetails. Maar welke vloertegels passen hier nu het beste bij? Wij vertellen u graag iets meer over de woonstijl en geven een aantal suggesties voor bijpassende vloertegels.

Lees meer

Tips voor het schoonmaken van keramische tegels

  Keramische tegels, Schoonmaken van tegels

Na het leggen van uw keramische vloertegels, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Keramische tegels vragen maar heel weinig onderhoud. Na de eerste opleveringsschoonmaak, volstaat regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen. Toch kunt u beter niet zomaar ieder schoonmaakmiddel hiervoor gebruiken. We leggen u uit hoe dat zit.

Lees meer

Betonlook tegels voor een industrieel tintje

  Keramische tegels, Keramisch parket

Naast het razend populaire keramisch parket, zijn ook betonlook tegels erg in trek. De vloertegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven uw interieur direct een robuuste en stoere uitstraling.

Lees meer

Puur vakmanschap sinds 1923

  Maatwerk in natuursteen

Wist u dat Nibo Stone al sinds 1923 bestaat? De familie van Nieuwenborg is al met het polijsten en slijpen van natuursteen bezig was in 1923 door onder andere een rekening die stamt uit die tijd.

Lees meer