BLOGUit passie voor natuursteen

Hoe herken je een professionele tegelzetter?

  Leggen van tegels

Bij het leggen van je vloertegels komen een aantal aspecten kijken die van belang zijn om tot het mooiste eindresultaat te komen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan. Maar hoe herken je nou zo'n professionele tegelzetter? Nibo Stone geeft je tips!

Lees meer

BUITEN IS HET NIEUWE BINNEN: KERAMISCHE TEGELS ALS TERRASTEGELS

 

We doen steeds meer in de tuin. Waar we vroeger alleen in de tuin zaten aan een eenvoudige tuinset met parasol, leven we steeds meer buiten, ook als het weer even wat minder is. Dat zien we aan de opkomst van loungesets, uitgebreide buitenkeukens en de toenemende vraag naar zwembaden en jacuzzi’s in de tuin. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de inrichting en de bestrating van de tuin. Keramische terrastegels zijn daarin sterk in opmars.

Lees meer

Chinees hardsteen geen mindere kwaliteit dan Belgisch hardsteen

  Natuursteen tegels, Natuursteen: Hardsteen

Heeft Chinees hardsteen een mindere kwaliteit dan Belgisch hardsteen? Dat is een vraag die met regelmaat gesteld wordt. Sterker nog in veel gevallen wordt er zelfs aangenomen dat Chinees hardsteen een minder kwaliteit heeft dan Belgisch hardsteen. Maar klopt deze aanname wel? Nibo Stone vertelt u hoe het zit!

Lees meer

Zo kiest u de vloer die bij u past

  Keramische tegels, Natuursteen tegels, Terrastegels

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer beslaat een groot oppervlak en is daarmee de basis van hele interieur en heel bepalend voor de uitstraling van de woning. Vaak wordt gekozen voor tegels vanwege het gemakkelijke onderhoud en de lange levensduur. Maar dan bent u er nog niet. Want wat is nou beter? Een keramische of een natuursteen vloer?

Lees meer

Nieuwe Trends voor Natuursteen Vloeren 2018

  Natuursteen tegels

Wat zijn de nieuwe trends voor natuursteen vloeren die we kunnen verwachten in 2018? Welke ontwikkelingen kunt u verwachten in het nieuwe jaar? En welke natuursteen vloeren zullen populair zijn?

Lees meer

Maak kennis met de verschillende soorten hardsteen

  Natuursteen: Hardsteen

Een van de populairste soorten natuursteen die gebruikt wordt voor het leggen van een mooie en duurzame vloer is hardsteen. Welke verschillende soorten hardsteen kunnen gebruikt worden om een mooie vloer mee te maken?

Lees meer

Wat zijn de huidige vloerentrends?

  Keramische tegels, Keramisch parket, Natuursteen tegels

Net als bij andere soorten vloeren kun je op het gebied van natuursteen vloeren en keramische tegels in 2017 een aantal nieuwe trends herkennen.  Op deze pagina hebben we voor u een aantal van de nieuwe trends en ontwikkelingen van 2017 samengevat. 

Lees meer

Binnenkijken bij: Het meest energiezuinige huis van Nederland

  Binnenkijkers - De mooiste vloeren bij mensen thuis, Keramische tegels

Ergens op een plek in het bos in de Noorderplassen-West staat het meest energiezuinige huis van Nederland. Deze markante woning, in het opmerkelijke wijkje De Eenvoud, werd ontworpen door ontwerper Bart Guldemond en samen met de nieuwe bewoners van bodem tot dak doordacht om op eigen kracht te kunnen draaien.

Lees meer

Kan een houten vloer in de badkamer?

  Keramische tegels, Keramisch parket

Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer gevoelig is voor vochtigheid en temperatuursverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde. 

Lees meer

Hoe kunt u grote tegels leggen?

  Leggen van tegels

Het leggen van grote tegels is een behoorlijk uitdagende klus. Een klus die veel geduld, vakkundigheid en een hoge mate van zorgvuldigheid vergt. We leggen u uit hoe u grote tegels kunt leggen en waarmee u rekening moet houden.

Lees meer