Nibo Stone NL

Marmer, weer helemaal van nu

Marmer  Nibo  Stone 12

Als je aan marmer denkt, denk je al snel aan de klassieke oudheid. Griekse tempels opgetrokken uit wit marmer, de veelkleurige marmeren vloer in het Pantheon in Rome of de beroemde David van Michelangelo, gehouwen uit het witste marmer van de beste kwaliteit. Grote statige herenhuizen met balzalen vol glimmende marmeren vloeren. Je zou het er bijna koud van krijgen...

Maar niets is minder waar. Marmer past ook heel goed in een moderne woning en geeft jouw interieur een fantastische en warme uitstraling. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer. We zien marmer overal terugkomen.

Marmer  Nibo  Stone 12

Wat zo bijzonder aan marmer is, is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Marmer  Nibo  Stone 13

Het materiaal is, met een moeilijk woord, gemetamorfoseerd. Het is een gesteente dat door verschuivingen in de aardkorst (door vulkanische krachten) onder grote druk is komen te staan. Daarbij komt er erg veel warmte vrij, de gesteenten worden daardoor weer wat vloeibaar en ondergaan daarbij een verandering. Als zo'n gesteente weer afkoelt, is er een nieuw gesteente ontstaan. Marmer wordt voornamelijk gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee, waarbij de meest bekende misschien wel Carrara-marmer uit Italië is. Bekijk het indrukwekkend filmpje van de winning van marmer maar eens.

Naast marmeren vloer- en wandtegels, zijn er tal van toepassingen mogelijk met marmer. Je komt het tegen in allerlei vormen, maten en kleuren.

Marmer  Nibo  Stone 14

Grote platen worden vaak ingezet als livre ouvert. Uit een blok marmer worden twee of vier panelen gezaagd die het spiegelbeeld zijn van elkaar. Elke set vormt daarmee een open boek waarmee prachtige patronen gemaakt kunnen worden.

Marmer  Nibo  Stone 46

Marmer ziet men ook veel terug als mozaiek of in steenstrips.

Marmer  Nibo  Stone 48
Marmer  Nibo  Stone 2

Marmer is in verschillende kleuren te verkrijgen. Wit marmer in je interieur is helemaal hip.

Marmer  Nibo  Stone 15
Marmer  Nibo  Stone 15
Marmer Nibo Stone 39

Maar ook zwart marmer is helemaal van deze tijd en geeft je interieur direct een haast koninklijke uitstraling.

Marmer  Nibo  Stone 3
Marmer  Nibo  Stone 32

Ook heel bijzonder is bruin marmer, dat je interieur direct een warme sfeer meegeeft.

Marmer  Nibo  Stone 42
Marmer  Nibo  Stone 361500

Marmer kent een hoge slijtvastheid en is een duurzaam materiaal. Het gaat een leven lang mee dus het is een goede investering. Combineer het met hout voor een warme uitstraling of juist met materiaal als staal en glas voor een strakke uitstraling.

Marmer  Nibo  Stone 5

bron foto's: Nibo Stone en Pinterest

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Rita A.
Goede kwaliteit en service
★★★★★ ★★★★★
Robbertjan Groeneweg
Super contact en ik zou het bedrijf zeker aanbevelen.
★★★★★ ★★★★★
Dhr. Ten Hof
Wij hebben een mooie tegelvloer voor binnen en buiten uitgezocht en zijn op het moment van aankoop klantvriendelijk geholpen. Ook de levering is goed verlopen. Wel hebben wij advies gemist over de onderhoud van de vloer, reiniging naar het leggen. Wij vinden dat bij een aankoop van een vloer van 11000 euro deze producten er bij geleverd mogen worden. Ook de klant attenderen op het niet kitten van de tegelvloer randen bij achterkant keukenmuren is goed voor een klant om te weten zodat zij dit met de keukenzaak kunnen bespreken. De vloer is prachtig !