Nibo Stone NL

Betonlook tegels voor een industrieel tintje

15 oktober 2016

Naast het razend populaire keramisch parket, zijn ook betonlook tegels erg in trek. De vloertegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven je interieur direct een robuuste en stoere uitstraling. Ook bieden de tegels met betonlook veel voordelen boven een echte betonnen vloer.

Betonlook vloertegels loaf grigio nibo stone

Eenvoudig te plaatsen

Betonlook tegels bieden een ideale oplossing als je van de stoere, industriële uitstraling van beton houdt, maar geen gelegenheid hebt om cement of beton te laten storten. Het aanbrengen van woonbeton vraagt namelijk veel specialisme en kennis en kan het beste over worden gelaten aan een professioneel bedrijf. Bovendien bestaat er altijd een risico op scheuren in de vloer als gevolg van vocht en temperatuurschommelingen.

Keramische betonlook tegels zijn daarentegen snel en eenvoudig te plaatsen. Een beetje handige doe-het-zelver kan dit prima zelf doen, zeker wanneer hij gebruik maakt van ons handige tegel levelling systeem. Lees maar eens onze 10 tips voor het leggen van vloertegels en je zult zien dat de vloer er binnen no time in ligt.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 13

Maatvaste betonlook tegels

De trendy keramische tegels met betonlook zijn zeer maatvast waardoor ze met een hele smalle voeg te leggen zijn. Kies je voor een voeg in nagenoeg dezelfde kleur als de tegels, dan heb je nog meer het effect van een betonvloer, epoxyvloer of gietvloer. Zo creëer je snel de goede basis voor een interieur in loftstijl.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 16

XXL Tegels benadrukken minimalistische uitstraling

Kies bij betonlook tegels voor een groot formaat. XXL tegels, zoals de vloertegels in 120 x 120 cm uit ons assortiment. Tegels in deze grote afmeting geven je kamer een ruimtelijk effect; de kamer lijkt groter. En omdat er bij groot formaat tegels minder voegen zichtbaar zijn, wordt de look van een stoere betonnen vloer nog eens extra benadrukt.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 10
Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 6
Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 11

In iedere ruimte een plaatje

Betonlook tegels worden in de badkamer vaker als vervanging voor Beton Ciré gebruikt. Ook hier zien betonlook tegels er niet alleen heel stoer uit, maar vanwege de harde toplaag zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Kies voor natte ruimtes wel voor een vloertegel die wat structuur heeft. De oppervlakte van de tegel is dan wat stroever, zodat je niet uitglijdt als de vloer nat wordt.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 1

De meeste betonlook tegels uit onze collectie zijn ook geschikt voor buiten. Voor een rustig en harmonieus geheel oogt het heel mooi om dezelfde vloertegels van binnen naar buiten door te leggen.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 3
Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 4

Ook in warme kleurtinten

De meest voor de hand liggende kleuren voor betonlook tegels zijn de kleurschakeringen van een echte betonnen vloer, dus grijstinten of antraciet. Deze tijdloze kleuren geven uw interieur een stoere en industriële uitstraling. Maar tegenwoordig worden er ook warmere tinten tegels met betonlook geproduceerd zoals bruin, koperkleurig of beige. Deze kleuren matchen ook prima bij een landelijk interieur.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 7

Binnen 20 minuten een warme kamer

Uiteraard zijn betonlook tegels prima te combineren met vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte snel en gelijkmatig, zodat het binnen no time behaaglijk warm is in je kamer. Bovendien is vloerverwarming energiebesparend omdat de tegels de warmte nog lange tijd vast kunnen houden nadat de thermostaat omlaag is gedraaid. Wil je meer weten over de voordelen van vloerverwarming? Lees dan ook eens onze blog Behaaglijk warme vloertegels met vloerverwarming.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 2

Onderhoudsarm

Betonlook tegels zijn super gemakkelijk in onderhoud. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Schoonmaken doe je deze vloertegels het beste met Reiniger Universeel. Dit reinigingsproduct verbetert de kleur en glans en laat een vuilafstotende laag achter.

Je bestelt het product eenvoudig in onze webshop.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 8

Combineer met houtlook voor het 'wow'effect

Heb je er ook al eens aan gedacht om de betonlook tegels te combineren met houtlook tegels? Deze keramische tegels zien eruit als houten planken. Dankzij de huidige technologie is het mogelijk om in de glazuurlaag reliëf en noest aan te brengen zodat de keramische tegel nauwelijks van echt hout is te onderscheiden. Plaats betonlook tegels op de vloer en maak bijvoorbeeld 1 wand met dit keramisch parket voor een echt ‘wow’ effect.

Betonlook tegels keramisch Nibo Stone 9
Showroom Vianen 1500 500 11 1500 500 85 C1

Kopje koffie?

Nibo Stone heeft diverse betonlooktegels in haar collectie in verschillende kleuren en maten. In onze showrooms in Vianen en Venlo kun je op je gemak de betonlook tegels bekijken. Ze liggen hier gevoegd en al op grote oppervlaktes. De koffie staat voor je klaar!

Blogs
Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je gewoon inspiratie opdoen voor jouw droomvloer? Lees dan snel verder in een van de blogs hieronder.

Blog

Ontdek de elegante Suolo tegelserie bij Nibo Stone

Bij Nibo Stone introduceren we met trots onze nieuwste aanwinst: de Suolo tegelserie. Deze reeks is niet zomaar een…
20 maart 2024

Blog

Parket en vloerverwarming: een warme combinatie

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming? De…
09 februari 2024

Blog

Waarom de Arton één van onze meest populaire vloeren is

Betonlook is hot. Voor op de wand, in accessoires en natuurlijk op de vloer. Onze Asperi-serie past helemaal in het…
15 januari 2024
Klantenreviews Feedback Company
★★★★★ ★★★★★ op basis van 223 beoordelingen
★★★★★ ★★★★★
Dijcker
Prima service en levering op tijd. Alles, zowel tegels als plinten zonder breuken bezorgd!
★★★★★ ★★★★★
Franssen
Goede service en correcte levering. Vloer is super mooi. Foto's volgen nog.